Vučić: Strankama više novca po zakonu DS-a, menjaćemo zakon!

Odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se smanjuju plate i penzije, a istovremeno povećavaju sume koje iz budžeta idu partijama, premijer Srbije je rekao da njima "ide taman toliko novca koliko je odredila DS", ali da će se to promeniti kad se promeni zakon iz 2011. koji to omogućava

  • 23

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se političkim strankama novac iz budžeta dodeljuje na osnovu zakona koji je 2011. usvojila Demokratska stranka, ali je poručio da će taj zakon biti promenjen.

Odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se smanjuju plate i penzije, a istovremeno povećavaju sume koje iz budžeta idu partijama, Vučić je rekao da njima "ide taman toliko novca koliko je odredila DS", ali da će se to promeniti kad se promeni zakon iz 2011. koji to omogućava.

Dodao je i da taj zakon ovog puta nije bio prioritet, te da u masi zakona koji su promenjeni u posleđih šest meseci nije bilo prilike da se promene svi zakoni Demokratske stranke.

- DS je planirala da te pare daje sebi, pa se onda dogodilo da izgube izbore. To je zakon koji je donela DS - ponovio je Vučić.

"ČLANOVI SNS-A NEĆE IMATI VIŠE FUNKCIJA"

Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se u toj partiji poštovati odluka da njeni članovi ne mogu imati više državnih funkcija.

- To su naše unutarstranačke stvari, rešavaćemo ih - rekao je Vučić novinarima na proslavi šeste godisnjice SNS-a u Beogradu.

On je kazao da čelnici svih drugih stranaka "koje glume da su u opoziciji imaju po deset funkcija a državni automobili im služe da se prevezu 800 metara, usput ih slupaju i napuste mesto sudara".

Upitan koliko članova SNS-a ima više državnih funkcija, Vučić je odgovorio da ne zna jer se bavi samo državnim pitanjima a ne stranačkim i da "nema nameru da počne".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    22. oktobar 2014 | 16:44

    To je realno i postujem to sto radi premijer...

  • Milica

    22. oktobar 2014 | 16:43

    Narod je trazio da se smanji novac za politicare i to ako ucini,mislim da je vreme da pocne da mu se veruje u potpunosti...

  • Rosic

    22. oktobar 2014 | 16:29

    Treba smanjiti pare stranka tako cemo uspesno sacuvati barem jedan deo novca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA