BEZ PRIČE O KOSOVU: Regionalna ministarska konferencija Zapadnog Balkana!

- Mi želimo da svi ti skupovi imaju svoj cilj i zaključak i ne želimo da organizujemo skupove na kojima neće biti saglasnosti - kazao je ministar spoljnih poslova Srbije na sastanku ministara spoljnih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana na temu "Ekonomsko upravljanje i povezanost"

  • 0

U Beogradu je danas počeo neformalni sastanak ministara spoljnih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana na temu "Ekonomsko upravljanje i povezanost".

Sastanku prisustvuju potpredsednik Evropske komisije i komesar za ekonomska i monetarna pitanja Jirki Katainen, komesar za proširenje i susedstvo EU Štefan File, specijalni izaslanik italijanskog predsedavanja EU Andrea Oricio i generalni sekretar Regionalnog saveta za saradnju Goran Svilanović.

Srbiju predstavljaju prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar privrede Željko Sertić.

Očekuje se da će biti usvojena zajednička izjava na kraju sastanka, a komesari Katainen i File i ministri Dačić i Sertić održaće zajedničku konferenciju za novinare, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U Beograd su doputovali i ministri Albanije, a Kosovo predstavlja ministar inostranih poslova Enver Hodžaj i ministar za ekonomski razvoj Fadilj Ismailji.

Skup će, kako je ranije precizirao ministar Dačić, biti održan u tzv. "gimnih" formatu, što znači da neće biti statusno problematičnih pitanja, pre svega kada je reč o Kosovu.

- Mi želimo da svi ti skupovi imaju svoj cilj i zaključak i ne želimo da organizujemo skupove na kojima neće biti saglasnosti - kazao je Dačić.

Ovaj susret ministara spoljnih poslova i ekonomije vlada regiona dogovoren je u Berlinu 28. avgusta, na Konferenciji o Zapadnom Balkanu, održanoj na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel, a uz prisustvo vodećih političara zemalja regiona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA