IMA NADE: Rusi modernizuju srpsku železnicu! (FOTO)

- Dispečerski centar Ruskih državnih železnica omogućava da se vidi ne samo kretanje vozova, nego i svi drugi podaci, od broja putnika, količine robe i svega drugog. Potrudićemo se da i srpske "Železnice" dobiju jedan takav moderan dispečerski centar - rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

  • 5

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, najavila je danas, nakon sastanka sa predsednikom "Ruskih državnih železnica" Vladimirom Jakunjinom da će do kraja godine početi razgovori sa stručnjacima tog preduzeća o modernizaciji dispečerskog centra "Železnica Srbije".

- Dispečerski centar Ruskih državnih železnica omogućava da se vidi ne samo kretanje vozova, nego i svi drugi podaci, od broja putnika, količine robe i svega drugog. Potrudićemo se da i srpske "Železnice" dobiju jedan takav moderan dispečerski centar - rekla je Mihajlović, koja je danas posetila dispečerski centar RŽD i razgovarala sa Jakunjinom.

Na marginama Druge međunarodne konferencije o železničkim tarifama u Moskvi, Mihajlović je pored Jakunjina, razgovarala i sa ruskim ministrom saobraćaja, Maksimom Sokolovim, gde je dogovoreno povećanje broja dozvola za drumske prevoznike. Ona je ocenila da su te dozvole su veoma značajne za naše prevoznike, jer u Srbiji 10.000 porodica živi od prevoza robe i putnika na relaciji između Rusije i Srbije.

- Očekujemo da broj bilateralno-tranzitnih dozvola svakako bude povećan, a dogovorili smo se i da, kad bude sednica Mešovitog komiteta za drumski saobraćaj, razgovaramo o tome kako možemo zajedno da iskoristimo mogućnosti koje nudi povećani obim razmene roba i usluga između Rusije i Srbije - rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je saradnja između ministarstava saobraćaja Srbije i Rusije efikasnija nego ikada pre i da je značajno ubrzana realizacija ruskog kredita za revitalizaciju naših železnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drina

    23. oktobar 2014 | 15:32

    ...uuuhhhh... Ako je rusi modernizuju onda ce ozbiljno da propadne jos vise !

  • zika

    23. oktobar 2014 | 20:14

    Joj rusi, daleko vam lepa kuca, aman nemoj vi da nam modernizujete nista.

  • bojan

    24. oktobar 2014 | 10:18

    a da prvo popravimo pruge pre nego sto se nesto dr modernizuje,prosek brzine nam je 35kmh,recimo od smedereva do pozarevca ima 33km,a vozom se putuje 50 min nekad i do sat vremena jer se skoro uvek cekaju neki signali,mislim apsurdno je graditi prvo krov pa temelj kuce.zeleznica srbije ima mnogo problema koje treba predhodno da resi,od pruge pa do samih vozova koji pri brzini od 40-50kmh,pocnu da se tresu samo sto se ne raspadnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA