Komšić podneo ostavku zbog Vuka Jeremića?

Član predsedništva BiH iz hrvatskog entiteta Željko Komšić nije se slagao sa politikom SDP, prema kojoj je najvažnije odluke donosio jako "uzak krug ljudi", piše zagrebački Večernji list

  • 0

Član Predsedništva BiH iz hrvatskog entiteta, Željko Komšić,  podneo je neopozivu ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji.

O ostavci Komšić je obavestio lidera te stranke i ministra spoljnih poslova BiH Zlatka Lagumdžiju, a sutra će na konferenciji za novinare javnosti obrazložiti svoju odluku.  Mediji nagađaju da je Komšićevu ostavku izazvala odluka SDP-a da podrži kandidaturu srpskog ministra spoljnih poslova Vuka Jeremiću za predsedavajućeg Generalne skupštine UN-a.

Komšić se ranije u nekoliko navrata izjasnio da je protiv Jeremićeve kandidature i da je vest o tome "doživeo kao vlastitio poniženje". Zagrebački "Večernji list" prenosi kako se Komšić nije slagao sa politikom SDP-a, prema kojoj je najvažnije odluke donosio jako "uzak krug ljudi". Pod "uskim krugom" ljudi koji odlučuju, Komšić je, navodno, mislio na ministra Damira Hadžića i čoveka koji slovi za "sivu eminenciju stranke" Marina Ivaniševića.

- On kao potpredsednik ove stranke nije bio deo procesa u kojima je po svojoj dužnosti morao da učestvuje - navodi list.

Mediji nagađaju da će Komšić, i pored ostavke na sve funkcije u stranci, ipak ostati član SDP-a.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA