NE, NIJE NJUZ NET: EU ukinula sankcije Slobodanu Miloševiću!

- Sankcije EU protiv Miloševića i lica povezanih sa njim su ukinute, one više nisu aktuelne u svetlu sadašnjih odnosa između EU i Srbije - naveo je neimenovani diplomatski izvor za Ria novosti

  • 27

Evropska unija ukinula je sankcije protiv bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije, pokojnog Slobodana Miloševića i s njim povezanih lica.

"Sankcije EU protiv Miloševića i lica povezanih sa njim su ukinute, (one) više nisu aktuelne u svetlu sadašnjih odnosa između EU i Srbije", naveo je neimenovani diplomatski izvor za Ria novosti.

EU je krajem septembra izvestila da je u toku "preispitivanje zamrzavanja imovine pripadnika bivšeg režima, predvođenog Slobodanom Miloševićem", kao i da će o proveri biti više reči, kada bude završena.

Brisel je zamrzao imovinu Slobodana Miloševića, njegove porodice i bliskih saradnika 2000. godine. 

Milošević je umro u Haškom tribunalu 2006. godine tokom suđenja za genocid i ratne zločine na prostorima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Kosova. 

Evropska komisija je pre mesec saopštila da je "u toku preispitivanje zamrzavanja sredstava pripadnika bivšeg režima u Srbiji, na čijem je čelu bio Slobodan Milošević".

Portparolka visoke komesarke EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič je rekla tada da je "odluka EU o zamrzavanju sredstava donesena 2000. godine, a dosad oko preispitivanja te mere nije bilo zvanične odluke Saveta ministara".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 018

    28. oktobar 2014 | 16:06

    car

  • Toma

    28. oktobar 2014 | 18:01

    Nema mi druge, ja cu ponovo kod psihijatra, samo zato sto ne verujem da sam 1980 godiste, samo zato sto sam ziveo u paralelnom svetu, samo zato sto vise JA nisam JA. Sto se vise cesem to me vise svrbi, sto me vise svrbi ja se vise cesem.

  • Srbin svedok dogaganja

    28. oktobar 2014 | 16:24

    Milosevic je ziv sad ga nagraduju za izdajiu kosmeta krajne itd on je njihov covjek otkopajte grob to Nije on prebacen je u rusiju podaci su iz ozbiljni izvora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA