ZAHARIJEV, ČOVEK LEGENDA: Veran sam Koštunici, ali ZAUVEK ostajem u DSS-u!

Iako je veliki broj visokih funkcionera napustio DSS razočaran što je i lider i osnivač stranke otišao iz stranke, ipak, legenda Bosilegrada i veliki poštovalac lika i dela Vojislava Koštunice, ne planira da napusti stranku

  • 2

Nakon što je nekadašnji osnivač i lider DSS-a, Vojislav Koštunica napustio DSS, veliki broj visokih političkih funkcionera je otišlo iz te stranke razočarani odlaskom svog vođe i što je, kako kažu, "stranka napustila svoja osnovna načela" , ali istaknuti član DSS-a, legenda Bosilegrada, Vladimir Zaharijev, kaže da poštuje Koštunicu, ali da će u DSS-u ostati zauvek, ko god bude lider te stranke.

Predsednik opštine Bosilegrad, poznat kao zvezda Jutjub klipova i čovek koji je svojim sugrađanima omogućio da se s srpskom ličnom kartom besplatno leče u Bugarskoj, kaže za Telegraf.rs da iako je svestan da su mnogi visoki funkcioneri, nakon što je Koštunica napustio stranku, otišli iz DSS-a, da će on, iz zahvalnosti i poštovanja, ipak ostati u stranci.

- Ja ne menjam stranke tako lako. Svojevremeno nam je DSS mnogo pomogla da razvijemo infrastrukturu u Bosilegradu , da izgradimo puteve, napravimo deponiju, halu i to se ne zaboravlja. takođe, dozvoljeno nam je i da osnujemo svoje udruženje, svoj pokret, da ga vodimo bez bilo čijeg mešanja, što je od velikog značaja za nacionalne manjine koje žive u Bosilegradu. Mi to nikada ne možemo da zaboravimo - poručuje Zaharijev i dodaje da su ga već neki "vrbovali" da se prikloni njihovoj stranci, ali da "nema šanse" da do toga dođe.

Legenda Bosilegrada kaže i da i dalje smatra da je Koštunica pošten čovek i sjajan "državnik", ali da u stranačke preokrete nije želeo da se meša i da ni dalje ne namerava.

- Nisam želeo da učestvujem u tim promenama, Koštunica je izuzetno pošten čovek, sjajan, ali ja jednostavno ne menjam lako stranke i ne zaboravljam šta je DSS sve uradio za Bosilegrad i ovaj narod, tako da bih ostao u stranci ko god da je njen predsednik - kaže Zaharijev i naglašava da smatra da je Sandra Rašković Ivić vredna, da je pravi borac i da o njoj misli "samo i sve najbolje".

Sećamo se da je predsednik Bosilegrada i ranije komentarisao da poštuje odluku Koštunice da napusti stranku, iako mu je žao što je tako odlučio i da uvek podseća "koliko je Koštunica uradio za opštinu Bosilegrad". Takođe, nismo zaboravili ni inicijativu kada su građani ove male opštine, želeći da pokažu zahvalnost nekadašnjem lideru DSS-a pred izbore napisali pamflete: "Mi smo svi za broj tri, mi smo Voja". Pitali smo Zaharijeva i, s obzirom da se stanje u Bosilegradu poboljšalo za vreme dok je Koštunica bio na čelu DSS-a da li bi on, iz zahvalnosti, prešao u neku novu stranku, koju bi, možda sutra osnovao i na čijem bi čelu, opet bio Vojislav Koštunica, čovek koga toliko ceni i poštuje.

- Ne bih odgovarao na to pitanje. Poštujem Koštunicu, smatram ga sjajnim čovekom, ali na to pitanje nemam neki odgovor. Rekao sam vam i da ne volim da menjam stranke - bio je neodređen predsednik Bosilegrada.

Podsećamo da su skoro četiri visoka funcionera napustili DSS,  a pre Jankovića, Nikitovića, Jočića i Mihajlova, stranku su napustili i Samardžić i Petrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JB

    29. oktobar 2014 | 15:15

    Dok im je ovakvog kadra ne treba da se brinu... :)

  • stanimir

    29. oktobar 2014 | 22:33

    vlado da znas da sam te kao takvog doziveo kada sam te prvi put upoznao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA