ŠEŠELJ: Gadafijev novac je završio u SNS!

Niko nije intervenisao, niti se zapitao gde je to Tomislav Nikolić došao do diplome mastera, a da nijedan ispit nije regularno položio, rekao lider SRS i dodao da ga u Hagu zovu "Pis mejker". Šešelj prognozira da će opet liti reke krvi zbog Kosova

  • 1

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, uprkos lošem zdravstvenom stanju, nastavio je iznošenje završne reči u glavnom postupku koji se protiv njega vodi u Hagu za ratne zločine na prostoru Hrvatske, BiH i Vojvodine od 1991. do 1993. godine.

On je danas rekao da je proces protiv njega u Tribunalu politički motivisan i da je izložen političkom progonu.

Ovaj proces je suđenje na zadatu temu - rekao je Šešelj i objasnio da je Tužilaštvo tek posle podignute optužnice počelo da vodi istragu kako bi joj prilagođavalo izjave svedoka.

Lider SRS ukazao je na depešu Ambasade SAD u Parizu poslatu u Vašington, koju je objavio je sajt Vikiliks, koja po njemu „potpuno uništava“ proces koji se vodi protiv njega.

- Na svu sreću, pojavio se Vikiliks i objavio depešu američke ambasade u Parizu, iz koje se jasno vidi šta se krije iza procesa koji se vodi protiv mene. Tu je dokazano da je ovo suđenje politička smicalica, a da Tribunal ima bar malo pameti, čim je ova depeša objavljena, trebao je da povuče optužbu protiv mene. Nije važno, jer sam ja već trijumfovao - poručio je Šešelj.

On je ponovio tvrdnje o kupljenoj diplomi Tomislava Nikolića, ali i ukazao na to da niko u Srbiji nije reagovao i ispitao te tvrdnje.

- Niko u Srbiji nije reagovao na očigledan dokaz korupcije. Niko nije intervenisao, niti se zapitao gde je to Tomislav Nikolić došao do diplome mastera, a da nijedan ispit nije regularno položio - kaže lider radikala.

Prema rečima Šešelja, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, osim veza sa "zapadnim neprijateljima", bili su povezani i sa Stankom Subotićem Canetom.

- Deo novca uzetih iz trezora Libije, posle svrgavanja Gadafija, završio je u SNS - poručio je Šešelj.

Lider srpskih radikala dodao je da je, uprkos fizičkim smetnjama, psihički neprikosnoven u odnosu na ceo Tribunal i napomenuo da su ga zbog zdravstvenih problema zatvorenici u Ševeningenu nazvali „Pis mejker“.

Šešelj je rekao da je ovo suđenje iskoristio kao javno političku tibinu u kojoj se obračunava s "mračnim zapadnim silama" i ponovio da ga ne zanima kakva će presuda biti izrečena.

- Tužilaštvo baulja u mraku, želi da budem osuđen, ali ne zna kako bi to izvelo jer ne mogu ništa pravno da uobliče, sve im je ispalo falš. Ja sam ubeđen u stvari koje govorim i zato sam relaksiran, a oni su u problemu - poručio je on.

Šešelj je u iznošenju svojih sudija nasmejao tužioce kojima je potom skrenuo pažnju "da onaj ko se poslednji smeje najslađe se smeje".

- Samo se smejte gospodo, ja zaista ne mogu da odolim svojoj aroganciji koja proističe iz moje superiornosti nad vama - poručio je Šešelj tužiteljima i dodao da otimanje Kosova od Srbije od strane SAD i EU neće proći i da će zbog toga "opet liti reke krvi".

On je priznao da su dobrovoljci SRS učestvovali u probijanju koridora u BiH i dodao da je zbog te "pobede Srba veoma ponosan".

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivanajpavlovic

    21. mart 2012 | 18:50

    ŠEŠELJ: Gadafijev novac je završio u SNS! http://t.co/ilarABE1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA