Trilaterala ne ruši Putina

- Sastank u Beogradu je dar Srbiji i poruka da se s njom računa kao integralnim delom Zapada, dakle da (ona) ne može ostati politički neutralna - rekao je bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vladislav Jovanović

  • 12

Diskretno pripremljeno zasedanje Trilateralne komisije, iza zatvorenih vrata u Beogradu, nije "nikakva zavera protiv ruskog predsednika Vladimira Putina" rekao je za subotne izdanje "Večernjih novosti" Jovan Kovačić, predsednik srpskog ogranka Trilateralne komisije.

Skup u Beogradu zakazan je pre dve godine, a "i istaknuti Rusi" su u Trilaterali već 15 godina, rekao je on.

Bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vladislav Jovanović rekao je za list da sastanak u Beogradu samo "optički" može da izgleda kao "pandan Putinovoj poseti", ali je taj skup "prethodnica daljeg približavanja Srbije evro-atlantskim strukturama".

- Sastanak u Beogradu je dar Srbiji i poruka da se s njom računa kao integralnim delom Zapada, dakle da (ona) ne može ostati politički neutralna - rekao je Jovanović.

Jovanović je za "Večernje novosti" objasnio da u Trilateralnoj komisiji "nisu operativni političari", i da oni "razmišljaju dogoročno i svoje zaključke i preporuke dostavljaju svojim vladama".

Učesnici, medju kojima i nekoliko lidera iz regiona raspravljaće na svom skupu u Beogradu i o Zapadnom Balkanu i Srbiji na putu ka EU, a zvanični deo skupa u subotu 1. novembra otvoriće premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je ove nedelje za agenciju Beta Jovan Kovačić, predsednik srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije.

Od lidera regiona dolazak su potvrdili predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Crne Gore Milo Đukanović, a očekuje se i predstavnik Federacije BiH, rekao je Kovačić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXL

    1. novembar 2014 | 11:03

    Vas vveliki vodja Putin vam preti zatvaranjem plina,toliko o njegovoj ljubavi prema srbima a vi samo paradirajte.

  • Dag

    1. novembar 2014 | 17:35

    Ko to kaze ,ko to laze, Srbija je mala?Da je znala,da je znala, ne bi propadala... (Sluzaci tudjim interesima,Srbija je u ratovima izgubila trecinu staaovnistva i danas je najstarija i najsiromasnija zamlja u Evropi,)... A sad,krenite u pljuvanje...

  • Pravoslavac

    1. novembar 2014 | 11:37

    Naravno,, vukovi sve najbolje misle o ovcama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA