ŠEŠELJU UGROŽEN ŽIVOT: Tim lekara upozorava da je stanje lidera radikala ozbiljno

Šešelj odbio terapiju jer je iz bolnice bio prebačen u prostoriju bez prozora, a rečeno mu je da bi njegove izlučevine zbog terapije mogle da budu toksične i štetne i po ostale zatvorenike i medicinsko osoblje, pa je zato izolovan

  • 83

Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je ozbiljno i postoje elementi "životne ugroženosti" i "definitivne metastaze na jetri", izjavio je danas Milovan Bojić, član lekarskog tima koji je u Hagu pregledao lidera Srpske radikalne stranke.

Bojić je na konferenciji za novinare rekao da je lider radikala trebalo da primi 12 doza hemioterapije, a da je primio samo jednu, navodi se saopštenju SRS.

On je prisutne novinare izvestio i da nema Šešeljevo odobrenje da o njegovom zdravstvenom stanju javno govori, ali da to radi "zbog medicine, njegovog zdravlja i porodice".

- Dalju terapiju Šešelj je opravdano odbio zbog toga što je iz bolnice bio prebačen u ''bunker'', u prostoriju bez prozora, a ti uslovi su medicinski apsolutno neadekvatni. Kao obrazloženje rečeno mu je da bi njegove izlučevine zbog terapije mogle da budu toksične i štetne i po ostale zatvorenike i medicinsko osoblje, pa je zato izolovan - rekao je Bojić.

On je, kako se navodi u saopštenju, rekao da je jedino rešenje da se Šešelj leči u Srbiji, ali je i ukazao da se to ne može očekivati dok njemu ne bude ukinut pritvor.

- Ovakvo stanje u Beogradu ili Novom Sadu možemo klinički evaluirati, čak dati prognozu i uraditi jasan plan za pet do sedam dana. Mi smo tu da im ukažemo da je optimalno najbolje rešenje za njega da ga lečimo u Srbiji - rekao je Bojić.

On je dodao da je zvaničnicima Haškog tribunala preneo da bi Šešelj u Srbiju samo došao posle ukinutog pritvora i nikako više. Šešelja u Hagu je, kako se navodi u saopštenju, pregledao tim lekara u kojem su, pored Bojića, bili i Mirko Bulajić, Zoran Milošević, Zora Naumović i Predrag Rebić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza munze

    2. novembar 2014 | 16:35

    Može neko da ga voli ili ne, ali Hag je od njega napravio srpskog Mendelu! Robija na pravdi boga, lagano ga ubijaju dok razni zlikovcu poput haradinaja, gotovine i drugih slobodno žive. Srbija više nije država, bivši ultranacionalisti postaju evrofanatici, julovci i socijalisti neoliberali, a kum kuma kao i više puta u Srbiji izdaje!

  • čiča draza

    2. novembar 2014 | 18:57

    Nedaj se Vojvodo

  • Bosanac

    2. novembar 2014 | 23:15

    Dobio sto je i zasluzio :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA