Gašić: Dosad podeljeno oko 1.300 vojnih stanova, do kraja 2014. još 150! (FOTO)

- Radimo reviziju spiskova i ukupnog broja zahteva, a moram da kažem da su neki zahtevi iz 1978. godine. Očekujemo da do kraja godine podelimo još nekih 150 stanova širom Srbije - rekao je ministar odbrane na svečanosti u Pirotu gde je podelio 11 ključeva za stanove vojnim službenicima

  • 2

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je na svečanosti u Pirotu podelio ključeve 11 stanova vojnim službenicima u Pirotu koji i po više od dve decenije nisu imali krov nad glavom.

Gašić je kazao da je za poslednje dve i po godine, računajući i stanove u Pirotu podeljeno oko 1.300 stanova pripadnicima Vojske Srbije bez rešenog stambenog pitanja.

- Radimo reviziju spiskova i ukupnog broja zahteva, a moram da kažem da su neki zahtevi iz 1978. godine. Očekujemo da do kraja godine podelimo još nekih 150 stanova širom Srbije - rekao je ministar.

On je podseti da je Ministarstvo odbrane sa opštinom Pirot krenulo u razmenu nepokretnosti pre desetak godina.

- Opština Pirot je preuzela Dom vojske u Pirotu a zauzvrat Vojska je dobila 11 stanova dok će ostatak opština Pirot uplatiti budžetu Republike Srbije - kazao je Gašić

Dodao je da Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane intenzivno razmišljaju o aktiviranju kasarne u Pirotu.

- To je još jedna fabrika za Pirot, to je veliki broj pripadnika Vojske Srbije koji bi došao ovde i nadam se da će se do kraja 2015. godine ovaj proces završiti. Razmišljamo i o Surdulici tako da bi ovaj kraj imao veliki broj pripadnika Vojske Srbije koji bi se vratili - kazao je Gašić.

Kasarna "Treći pešadijski puk" je svojevremeno važila za jednu od najboljih u nekadašnjoj SFRJ, ali je odlukom tadašnjem vojnog vrha ugašena 2006. godine.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić izrazio je zadovoljstvo što su opština Pirot i Ministarstvo odbrane uspešno završili razmenu Doma vojske za stanove.

- Dobili smo Dom vojske u našu nadležnost, a sa druge strane porodice posle dugog čekanja su dobile krov nad glavom. Dodatno me obradovala najava ponovnog aktiviranja kasarne u Pirotu. To je ravno otvaranju nove fabrike u Pirotu jer je to dobra vest i za privredu grada. Opština će pomoći kako bi se tokom 2015. godine to i ostvarilo - kazao je Vasić.

Dejan Živković, zaposlen kao vojni službenik u kasarni u Pirotu, kaže za Tanjug da je sa suprugom Irenom 24 godine čekao ovaj stan.

- Zaista smo presrećni i ja i supruga, kao i sve moje kolege koje su dobile krov nad glavom što smo dobili ovaj stan i želim svima da reše stambeno pitanje - kaže Živković.

Porodica Iklozan proteklih 24 godina živela je u iznajmljenim stanovima.

- Proteklih 24 godine bili smo podstanari sa suprugom Draganom i dve ćerke, koje su na studijama i konačno smo se skućili i dobili krov nad glavom zbog čega smo zaista presrećni jer smo napokon u svom stanu. Cherke su na studijama pa nisu sa nama u ovom trenutku, ali su i one presrećne - kaže Marina Iklozan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    5. novembar 2014 | 21:10

    A, kome Gašiću???? Ja radim u vojsci 28godina i nisam među njima. Po kom osnovu su oni dobili???Mi u vojsci o tome nemamo pojma ni kome ni kako se deli!!!!!

  • djeno

    25. jul 2015 | 10:46

    nisam protiv delenje stanova ali u ratu idemo svi a stanove dobijaju pojedinci. ja sam radio 4o godina u civilu nisam dobio ni dinara za porodicnu kucu gde su moje pare na ime uplacenih doprinosa ,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA