Norveški prestolonaslednik i srpki kraljevski par u poseti rimokatoličkoj i pravoslavnoj crkvi u Zemunu (FOTO)

Svečanosti su takođe prisustvovali i državni sekretar norveškog Ministarstva trgovine, industrije i ribarstva Nj.E. g-din Dilek Ajan, Nj.E g-din Nils Ragnar Kamsvag, ambasador Kraljevine Norveške, kao i veliki broj predstavnika diplomatskog kora i verskih zajednica

  • 8

Norveški prestolonaslednik Hakon Magnuson, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i Princeza Katarina Karađorđević, prisustvovali su danas zajedno svečanosti u Rimokatoličkoj Crkvi Svetog Roka, a potom obišli i pravoslavni manastir Svetog Arhanđela Gavrila u Beogradu.

Svečanosti su takođe prisustvovali i državni sekretar norveškog Ministarstva trgovine, industrije i ribarstva Nj.E. g-din Dilek Ajan, Nj.E g-din Nils Ragnar Kamsvag, ambasador Kraljevine Norveške, kao i veliki broj predstavnika diplomatskog kora i verskih zajednica.

Rimokatolička crkva svetog Roka podignuta je 1836. godine, na temeljima starije kapele, a arhitekta je bio Jozef Felber, koji je izgradio i zemunsku Svetotrojičinu crkvu. Crkva je tokom 90-ih godina prošlog veka bila zapuštena, ali je nedavno renovirana sredstvima Norveške vlade i ponovo joj je vraćen stari sjaj.

Prestolonaslednik Aleksandar izrazio je zadovoljstvo što je Nj.K.V. Prestolonaslednik Hakon danas u Srbiji i što su se sreli ovako lepim povodom. „Prestolonaslednik Hakon je prvi član Norveške Kraljevske porodice koji boravi u Srbiji u poslednjih 40 godina. Nadam se da će do ovakvih susreta dolaziti češće i da će svaki naredni susret dodatno produbiti prijateljstvo između naše dve zemlje, na obostrano zadovoljstvo naših naroda“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    6. novembar 2014 | 21:25

    Ovo dvoje muljatora mogu da budu kraljevski par samo u bajci... Prvo da nauce SrBski :-) , a potom da ako su vec sigurni u sebe urgiraju da im se odrzi referendum i posto im mi kao narod pokazemo da ih niko ne zeli lepo napuste Srbiju...

  • Dag

    7. novembar 2014 | 08:57

    Sad je vec i kralj?... (Jedini koji je bio simpatican ,je njegov preminuli stric Tomislav,koji se sklanjao od svakog publiciteta.)...

  • Caki

    7. novembar 2014 | 13:02

    Dobro je da je dosao da i mi vidimo kako izgleda pravi prestolonaslednik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA