• 29

Vojislav Šešelj uskoro u Srbiji, bez bilo kakvih uslova!

- Šešelj je dobio nalog da se zbog lošeg zdravstvenog stanja pušta na privremenu slobodu - rekao je funkcioner Srpske radikalne stranke

  • 29

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj po odluci Haškog tribunala biće pušten na privremenu slobodu bez uslova i doći će uskoro u Srbiju, rekli su Tanjugu funkcioneri te stranke.

Funkcioner SRS Zoran Krasić rekao je da je "pitanje dana kad će Šešelj biti u Beogradu", navodeći da ne može da precizira, zbog procedura Haškog tribunala, da li će to biti sutra ili narednih dana.

- On (Šešelj) je dobio nalog da se zbog lošeg zdravstvenog stanja pušta na privremenu slobodu - rekao je Krasić, objasnivši da od procedura vlada Holandije i Srbije zavisi kada će lider radikala biti u Beogradu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je Tanjugu da će Šešelj biti pušten na privremenu slobodu bez ikakvih uslova, odnosno da od njega nije traženo da prihvati garancije Vlade Srbije, ni bilo kakvo dodatno obavezivanje prema pretresnom veću Haškog tribunala.

- U odluci su naveli da su uvereni da Šešelj neće uticati na svedoke ni na integritet postupka i da će se po pozivu suda pojaviti na izricanju presude, ako ikad bude napisana - rekao je Šarović i istakao da to znači bezuslovno puštanje na slobodu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je naveo da se za sad ne zna kad bi Šešelj mogao da bude na slobodi, istakavši da će to biti u narednim danima, i dodao da će SRS po Šešeljevom povratku organizovati veliki skup na kojem će građani Srbije moći da ga dočekaju.

Sudsko veće Haškog tribunala donelo je odluku da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, rekla je ranije Tanjugu portparol Haškog tribunala Magdalena Spalinska.

Vlada Srbije juče je dostavila Haškom tribunalu uslovne garancije za puštanje Šešelja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • русииа

    Све за ВОЈВОДУ

  • СРПСКА КРАЈИНА ВЕЋНО ЖИВИ

    СРЕЋАН ДОЛАЗАК ВОЈВОДО НАШ И ДА ВИШЕ НИКАДА НЕ ОДЕШ У ТАЈ хаг

  • lezeci policajca

    Tvoj dobrovoljc jetru i krv daje !

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima