Ljajić: Puštanjem Šešelja Hag sebe spasava!

- Ova odluka je pre svega motivisana namerom Tribunala da izađe iz situacije u koju je sam upao zbog neprimereno dugog suđenja u postupku protiv Šešelja - rekao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom

  • 8

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić izjavio je u petak da je odluka Haškog tribunala da pusti Vojislava Šešelja iz pritvora pokušaj tog suda da izađe iz situacije u koju je sam sebe doveo neprimereno dugim suđenjem.

Lajić je za B92 rekao da je najnovija odluka Suda u Hagu doneta po ekspresno brzoj proceduri, što nije bila ranija praksa Tribunala.

- Onog trenutka kad smo dobili pismo od predsedavajućeg sudskog veća Žan-Kloda Antonetija u kojem od Vlade Srbije traži da se praktično za dva do tri sata izjasni o uslovima i garancijama koje Vlada Srbije treba da da za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, bilo je jasno da je takva odluka već doneta s obzirom da se po prvi put dešava da se daje tako kratak rok za izdavanje garancija - rekao je Ljajić.

On je kazao i da se po prvi put desilo da se od optuženog ne traži da se izjasni o uslovima koje postavlja Tribunal.

- Ova odluka je pre svega motivisana namerom Tribunala da izađe iz situacije u koju je sam upao zbog neprimereno dugog suđenja u postupku protiv Šešelja - rekao je Ljajić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    7. novembar 2014 | 16:49

    Ljajić je najveći Srbin među političarima.

  • Montenegrino

    7. novembar 2014 | 15:19

    Ljajić je rođeni gospodin.Srbija treba da se ponosi sa njim. Samo da ga pozdravim.

  • Љиљана

    7. novembar 2014 | 22:34

    Ма они се неће никад опрати, били и остали пристрасни, али никако правични. Њима ништа незначи међународно право, јер су првенствено оформљени да би сатанизовали Србе, а успут и понеког са других страна (који су уз добре адвокате и доста новца ослобођени). Свака држава је радила за своје затворенике, само наша није ништа радила. Ово сад што Хаг чини га неће опрати, а Љајић ради што мора.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA