NIKOLIĆ I KIRBI: Poseta Rame Srbiji je delikatna i osetljiva!

- Srbija je na sebe preuzela inicijativu da sa svim susednim državama gradi što bolje odnose i tako će biti i ubuduće - kaže predsednik Srbije

  • 3

Srbija je na sebe preuzela inicijativu da sa svim susednim državama gradi što bolje odnose i tako će biti i ubuduće, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na sastanku sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem, koji je rekao da mu je veoma jasna delikatnost i osetljivost posete albanskog premijera Edija Rame Srbiji.

Kirbi je izrazio podršku SAD dvogodišnjim naporima predsednika Nikolića da uspostavi što bolje i stabilnije odnose u regionu, što je, kako je istakao, već dalo i konkretne rezultate.

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, ambasador SAD je takođe istakao da mu je veoma jasna delikatnost i osetljivost posete premijera Albanije Srbiji, pogotovo nakon nedavnih incidenata.

Predsednik Nikolić je podsetio da je prvi konkretniji kontakt sa Albanijom nakon dužeg vremena, bila poseta tadašnjeg ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića Tirani.

Nikolić je izrazio uverenje da bi se svi sporovi na Balkanu mnogo lakše rešavali ukoliko bi sve balkanske države postale članice Evropske unije.

Predsednik Srbije i ambasador SAD razgovarali su i o zainteresovanosti američkih kompanija za investiranje u privredu Srbije, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zgb

    11. novembar 2014 | 10:30

    Isto kao i kad je cetnicki vojvoda nikolic posjetio Hrvatsku ali takava je politika ..

  • Stefan

    11. novembar 2014 | 11:11

    Treba odrzavati sto bolje i stabilnije odnose, kako bi napredovali i ispunili konkretne rezultate.

  • Marija

    11. novembar 2014 | 11:09

    Neverovatno kakvu podrsku imamo od inostranih partnera, samim tim preuzeli smo inicijativu kako bi izgradili sto bolje odnose, a jos vece napredovanje je neizostavno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA