BAHATI VALJEVSKI FUNKCIONERI: Na telefoniranje potrošili 8.000 evra!

Prošle i ove godine načelnici Gradskih uprava pravili najveće telefonske račune. Iako je limit koji sme da se potroši 2.400 dinara, neki funkcioneri telefonirali su i za 8.500 mesečno. Iz odgovora koji smo dobili od poverenika za informacije od javnog značaja ne proizilazi da je funkcionerima koji su prekoračili limit taj deo odbijen od plate

  • 4

Skoro jedna trećina zaposlenih u dve Gradske uprave u Valjevu ima službene telefone! Od 244 zaposlenih u gradskoj kući, koliko aktuelna vlast tvrdi da ih ima, čak 77 gradskih funkcionera i zaposlenih ima službene mobilne telefone. Samo prošle godine građani Valjeva su telefoniranje gradskih službenika i funkcionera platili skoro 8.000 evra!

Iz podataka koji smo dobili od poverenika za informacije od javnog značaja proizilazi da su prošle i ove godine načelnici Gradskih uprava pravili najveće telefonske račune.

Septembarski račun za dva broja koja koriste Jelica Stojanović i Aleksandar Vujić Subotić plaćen je oko 8.500 dinara, iako je im pojedinačni mesečni limit 2.400 dinara.

Visoke račune imala je i pomoćnica gradonačelnika Svetlana Janković Beljanski, čiji nijedan račun nije ispod 5.000 dinara, a u julu ove godine njen račun je bio duplo veći. Najmanje račune imao je gradonačelnik Stanko Terzić, čiji se mesečni računi kreću oko oko 2.000 dinara.

Pravo na službene mobilne telefone, pored čelnika Valjeva, imaju članovi i sekretar Gradskog veća, predsednik Skupštine grada i njegov zamenik, sekretar Skupštine grada, interni revizor, načelnici Odeljenja, budžetski inspektori, šefovo odseka i službi, rukovodioci grupa, zaposleni na poslovima javnih nabavki, šef službe pravne pomoći, sistem inženjer, komunalni inspektori i redari, komunalni policajci i vozači.

Najveći limit ima gradonačelnik i to 8.000 dinara mesečno. Njegov zamenik može da potroši mesečno 6.400 dinara, pomoćnici po 4.800, predsednik Skupštine grada 3.200, a načelnici Gradskih uprava po 2.400 dinara. Iz odgovora koji smo dobili od poverenika za informacije od javnog značaja ne proizilazi da je funkcionerima koji su prekoračili limit taj deo odbijen od plate.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    17. novembar 2014 | 13:30

    Па има држава, па нек плаћа. Ја би тим функционерима наплатила ту разлику, између дозвољеног лимита који плаћа држава и стварно потрошене суме телефонирања. Па кад почну да плаћају из свог џепа, ситуација ће бити, сигурно, другачија тј рачуни ће бити много нижи.

  • Valjevac

    17. novembar 2014 | 15:12

    Ma kakvi 77 brojeva,koriste mnogo više...

  • Funkcioner od zanata

    17. novembar 2014 | 11:06

    Mnogo radimo, mora društvo malo da nas pomogne. A i otplacujemo najnovije smart telefone zbog Fejsa i surfovanja... Šta se bre bunite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA