EU: Fusnotu da tumači kako ko hoće

Ostavljeno na slobodno tumačenje organizatorima skupova da li će Kosovo predstavljati po dogovoru iz Brisela

  • 0

Evropska unija je ostavila na slobodno tumačenje organizatorima skupova, koji mogu, ali ne moraju da predstave Kosovo onako kako je dogovoreno u Briselu.

Posrednik EU u pregovorima Beograda i Prištine Robert Kuper poslao je preporuku regionalnim organizacijama kako da se ponašaju u ovakvoj situaciji i u pismu je samo istakao da je sporazum postignut, dostavio tekst dogovora i poručio organizatorima skupova da ga sami protumače.

- Sporazum postignut u dijalogu je veoma jasan i javno je objavljen. Što se tiče njegove primene na sastancima, na organizatorima je da odrede gde će da stave fusnotu - rekla je za Maja Kocijančič, predstavnica za medije visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

To znači da prateći tekst koji se odnosi na zvezdicu neko može da napiše na tabli ispred učesnika, ali i da odluči da ga stavi negde drugde, na primer u pratećim dokumentima.

(Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA