LENČARE ZA VELIKE PARE: Ovo su najpoželjnije destinacije srpskih ambasadora, jer u njima nema posla!

Srpski ambasadori otimaju se za predstavništva Srbije u zemljama Južne Amerike, Afrike i Azije, koja nemaju šifru i gde nema šta da se radi, a za taj "nerad" uzima se lepa plata

  • 5

Među srpskim diplomatskim korom, tačnije ambasadorima vlada prava jagma za pojedinim destinacijama u Južnoj Americi, Africi i Aziji, koja su dovoljno egzotična, a nema gotovo ništa da se radi, dok je plata "poprilično visoka". Telegraf.rs vam otkriva pojedine ambasade o kojima sanja skoro svaki srpski diplomata!

Za početak priče setimo se jednog odličnog vica: "Koji miris najviše vole srpske diplomate – miris sagorelog kerozina. To je onaj miris koji ostavlja avion koji poleće sa aerodroma i odvozi vašeg ministra, a vi mu mašete i onda spavate do sledećeg funkcionera".

Za naše ambasadore u MIP-u, najpopularnije su one ambasade koje nemaju šifru i koje nisu u Evropi, jer se tamo ništa ne dešava o čemu treba izveštavati, već se uživa u egzotičnosti zemlje domaćina, e baš takva su ona predstavništva u Južnoj Amerika, Africi ili Aziji.

Bivši ambasador u Parizu Predrag Simić u intervjuu za Telegraf.rs otkrio je koja je destinacija najpoželjnija za sve ambasadore Srbije i zbog čega!

- Odaću vam tajnu. Na izuzetno velikoj ceni je ambasada u glavnom gradu Perua – Limi, zato što je šansa da vam neko iz Beograda dođe u posetu 1:100, a rezidencija ima bazen, oko koga je uvek vladala velika navala. Oni koji ne žele da odmaraju, već žele karijeru, onda se bore za ove velike ambasade, u Nemačkoj, u Parizu, Moskvi, Njujorku, gde se znalo da tokom oktobra dolazi oko pet zvaničnika dnevno, a za one koji žele lepo da žive naši nesvrstani prijatelji negde u Africi, ili negde u Aziji – bila su idealna prilika - kaže on.

PROČITAJTE OVDE - KAKO IZGLEDA ŽIVOT JEDNOG DIPLOMATE!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    19. novembar 2014 | 08:39

    posao ambasadora nije samo da docekuje zvanicnike, vec i da stvara povoljnu sliku o nasoj zemlji i pokusa da privuce investicije, kulturnu, naucnu saradnju itd. medjutim mi tamo saljemo 'zasluzne' ljude, kojima se sve svodi na zabave, i to nam je praksa zadnjih dvadesetak godina

  • tanja

    19. novembar 2014 | 08:39

    Sta reci,osim blago njima. Sramota, neki od nas nemamo sta da jedemo,a drugi se baskarite.Nije smesno, strasno je. Razumem da je tu veca odgovornost od obicnog radnika,ali treba se platiti onoliko koliko se radi. Vlado reaguj!

  • velko

    20. novembar 2014 | 13:22

    Neverovatno. Promovisati lenčarenje i nerad kao u vrlinu. Zašto bi neko normalan uživao u tome. I posle se čudimo što nam sve u ovoj zemlji ide naopaku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA