Ðurić: U inostranstvo samo sa srpskim dokumentima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je objasnio da u slučaju da nemaju dokument Srbije, građanima sa Kosova se na administrativnim prelazima izdaje potvrda kojom se verifikuje identitet i sa njom mogu da izađu iz zemlje

  • 7

Građani Kosova jedino sa dokumentima Srbije mogu da odu u inostranstvo i ne mogu da koriste putne isprave koje izdaju privremene kosovske vlasti, izjavio je u Kosovskoj Mitrovici direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Ðurić je na konferenciji za novinare rekao da je pasoš Republike Srbije jedini pasoš sa kojim državljani Srbije, srpske i albanske nacionalnosti, mogu da putuju sa teritorije Srbije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je objasnio da u slučaju da nemaju dokument Srbije, građanima sa Kosova se na administrativnim prelazima izdaje potvrda kojom se verifikuje identitet i sa njom mogu da izađu iz zemlje.

- Ono što je vrlo važno zbog građana koji žele da putuju a koji poseduju dokumenta koja su izdale privremene institucije u Prištini, jeste da režim izlaska iz naše zemlje ostaje isti, ali oni građani koji poseduju lične karte koje su izdale privremene institucije u Prištini ili koje je izdao UNMIK, uz potvrdu dobijenu na administrativnom prelazu koju izdaje MUP Srbije, uz taj papirić mogu da izlaze iz naše zemlje na prelazima, na aerodromu Beograd i na drugim graničnim prelazima - objasnio je on.

"Mi želimo da na ovaj način olakšamo putovanje u druge države našim građanima koji poseduju samo lične karte koje su izdale privremene institucije samouprave u Prištini, a, naravno, pasoš Republike Srbije je jedina validna isprava državljana Srbije za putovanje u inostranstvo, odnosno za ulazak u treće zemlje", rekao je Ðurić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Funkcioner od zanata

    18. novembar 2014 | 22:54

    Jel smo toliko maloumni, rođače?

  • Laki

    19. novembar 2014 | 08:09

    U prevodu: sa kosova u srbiju udje i dobije neki papir kada treba da udje recimo u madjarsku on pokaze kosovski pasos, a sto se tice unmik licne karte to ti prijatelju moj odavno ne vazi.

  • Madaj

    19. novembar 2014 | 01:28

    A sa čijim dokumentima idu u albaniju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA