Udovički: Nijedna institucija u javnom sektoru nije prilagođena svrsi!

- Nula je broj institucija u javnom sektoru u Srbiji koje su restruktuirane i prilagođene svojoj svrsi - rekla je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu

  • 4

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas da Srbija prvi put ima plan restrukturiranja državne uprave i najavila smanjenje broja zaposlenih u tom sektoru s tim da, kako je rekla, u ovom trenutku ne treba licitirati brojevima.

Istakla je, međutim, da posao vlade nije da otpušta ljude već da sprovede finansijsku konsoliduju i pronađe načine za uštede.

Prema njenim rečima, nijedna institucija u javnom sektoru Srbije nije prilagođena svojoj svrsi.

- Nula je broj institucija u javnom sektoru u Srbiji koje su restruktuirane i prilagođene svojoj svrsi - rekla je potpredsednica vlade Udovički tokom panel diskusije na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora.

Ona je ocenila da postoji frustracija i među privrednicima, ali i građanima, kada se susreću sa državnom administracijom naglasivši da državna uprava trenutno ne pruža usluge potrebne preduzećima da bi napredovala, a ni usluge građanima nisu na kvalitetnom nivou.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    19. novembar 2014 | 12:39

    Samo da tetki dam lek ,regulisacu to oma

  • giant

    19. novembar 2014 | 20:35

    Neka se cenjena g-đa Udovički informiše kod potčinjenih kolega iz Upravne inspekcije koliko su predmeta okončali u vezi sa nadzorom nad zakonitošću sprovođenja javnih konkursa za rad u nezavisnim državnim organima.

  • Milorad

    19. novembar 2014 | 17:00

    Zar bas nijedna? Ma nije moguce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA