KAKO SU RUSI "IZDALI" SRBE NA KOSOVU: Dočekali smo ih ko oslobodioce sa cvećem, a oni na kraju pobegli! (VIDEO) (FOTO)

Prvi ruski vojnici iz sastava međunarodnih snaga za Kosovo ušli su na Kosovo 11. juna 1999. godine, pre ostalih pripadnika Kfora, a u Prištini su ih dočekali pucnjima iz automatskog oružja, dok su devojke i žene poklanjale cveće ruskim vojnicima

Ruski vojnici su nakon bombardovanja SRJ 1999. godine prvi ušli na Kosovo i Metohiju, narod ih je dočekao kao oslobodioce sa cvećem u rukama, ali i pucnjima iz automatskih oružja. Oni su se tako iskrcali u Prištini pre ostalih pripadnika KFOR-a, a Telegraf.rs vas podseća kako je to bilo.

Prvi ruski vojnici iz sastava međunarodnih snaga za Kosovo ušli su na Kosovo 11. juna 1999. godine, pre ostalih pripadnika Kfora. Bili su to pripadnici desantnih jedinica raspoređenih u istočnoj Bosni u sastavu Sfora. Generalštab ruske vojske tada je tvrdio da je dolazak na administrativnu granicu učinjen kako bi se pripremio ulazak ruskih i NATO vojnika na Kosovo.

Već 12. juna nekoliko desetina ruskih vozila stiglo je u Prištinu gde ih je dočekalo oko 2.000 stanovnika, desetak sati ranije nego ostale trupe NATO.

Ulazak Rusa u Prištinu tamošnji Srbi su proslavili pucnjima iz automatskog oružja, dok su devojke i žene poklanjale cveće ruskim vojnicima. Ruske snage zauzele su prištinski aerodrom što je tada izazvalo oštre reakcije NATO.

Posle pregovora o sastavu i delovanju misije Kfor na Kosovu između SAD i Rusije, odlučeno je da ruske trupe budu raspoređene u više zona na teritoriji Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • เจ้าชายอาหรับ

    25. novembar 2014 | 12:48

    A sto ne pisete o kosovarima koji prodadose kuce siptarima trostruko skuplje,pa se sad baskare po Beogradu u trospratnim kucama,a kukaju kako su im siptari zapalili sve...ima I onih kojima stvarno Jesu,pa krpe kraj sa krajem po prihvatnim centrima...a sto se tice rusa,isti su kao ameri,samo gledaju interes....

  • Ado.np

    25. novembar 2014 | 12:51

    Eto vam ih braca rusi hahah..

  • Zvezdan

    25. novembar 2014 | 12:31

    Nije nas izdala Rusija, nego mi sami ...kao i uvek najveci izdajnik je iz naših redova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA