VUČIĆ: Nemci, ne razmišljajte o ulaganju u druge zemlje, u Srbiji vam je najbolje! (FOTO)

Srećan sam što imamo 220 novih, zaposlenih ljudi. Čestitam radnicima koji su pokazali da su zavredili pažnju nemačkih kompanija i pokazali da mogu vredno i uspešno da rade - rekao je premijer Srbije i dodao da je siguran da u sledećoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mestima.

  • 42

Kompanija Henkel Srbija otvorila je danas novu Bref fabriku u Kruševcu u koji je uložen 21 milion evra, a predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom poručio da nemački investitori ne treba ni da razmišljaju da investiraju u drugim zemljamam regiona jer im niko neće ponuditi bolje uslove od Srbije.

- Srećan sam što imamo 220 novih, zaposlenih ljudi. Čestitam radnicima koji su pokazali da su zavredili pažnju nemačkih kompanija i pokazali da mogu vredno i uspešno da rade - rekao je Vučić i dodao da je siguran da u sledećoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mestima.

Premijer je najavio još dobrih vesti za Kruševljane u narednoj godini, nakon, kako je rekao, više od decenije otpuštanja.

Vučić je rekao da je rukovodstvu Henkela obećao da će od srpske vlade dobiti najveću moguću podršku, primetivši da bi s takvim stavom neko mogao da ga prijavi "zbog nelojalne konkurencije", ali je dodao da ostaje pri tome da im nijedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove za investiranje od Srbije.

- U svakom slučaju mi očekujemo od vas i nadamo se novim ulaganjima, a vlada će da pomogne, Grad Kruševac će da pomogne jer cilj nam je da Henkel bude uspešniji zbog građana Kruševca, Varvarina i Chićevca koji ovde rade - rekao je premijer napomenuvši da je broj nezaposlenih u Kruševcu veliki, ali da veruje da će biti drastično smanjen.

Srbija, kazao je, ima poverenje u nemačke kompanije, u Henkel, ali i u svoje svoje predstavnike u Kruševcu, u svoje radnike i njihovu marljivost. Otuda je i uverenje premijera da ćemo zajednički stići do mnogo boljih rezultata.

Inače, nova fabrika namenjena proizvodnji Bref proizvoda zaposliće 220 novih radnika, a snabdevaće 22 regionalna i evropska tržišta.

Premijer Vučić je zajedno sa direktorom Henkel Srbija Vojkanom Marićem i članom upravnog odbora kompanije Henkel na globalnom nivou Brunom Pjaćencom pokrenuo novi proizvodni pogon. Pjaćenca je naveo da je nova fabrika projekat od izuzetnog značaja za Henkel, kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou.

- Ulaganje od 21 milon evra u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem - rekao je Pjaćenca.

Prema Marićevim rečima, Henkel uspešno posluje u Srbiji već više od 12 godina i do sada je investirao više od 160 miliona evra u srpsko tržište.

- Ova investicija je još jedan dokaz strateške uloge naše fabrike u Kruševcu i veoma smo ponosni što smo uspeli da stvorimo nova radna mesta - rekao je Marić.

Henkel je prisutan u Srbiji od 2002.godine kada je privatizovao kruševačku Merimu.

Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine i zapošljava oko 47.000 ljudi. Prošle godine ta kompanija ostvarila je prodaju od 16,4 milijardi evra i operativni profit od 2,5 milijardi evra.

OD AKCIZA U NOVEMBRU ZNATNO VIŠE UPLATA OD PLANIRANIH 

Premijer Aleksandar Vucić izjavio je danas u Kruševcu da će naplata od akciza u novembru biti četiri do pet miliona evra veća od planirane, što pokazuje da zemlja izlazi na pravi put.

- Biće samo trka u vremenu da li je u pravu MMF ili vlada da će Srbija biti veoma dobro mesto za život u 2016. ili 2017. godini - rekao je Vučić novinarima i istakao da su svi pokazatelji iz meseca u mesec bolji.

Objasnio je da je naplata od akciza u novembru značajno veća nego u oktobru i to bez značajnih uplata "drugog po redu proizvođača".

Ne navodeći o kom je proizvođaču reč, rekao je samo da će prema informacijama kojima raspolaže od decembra biti sve u redu i sa tim uplatama.

- Mi imao 300 miliona dinara, nešto manje od tri miliona evra više nego u novembru prošle godine - kazao je premijer i dodao da će sa tom uplatom u budžetu države biti četiri do pet miliona evra više nego što je bilo planirano.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoni

    25. novembar 2014 | 16:18

    Počelo je polako da se prelazi s reči na dela.Izuzetno mi je drago zbog toga.Privreda mora da se budi!

  • ana

    25. novembar 2014 | 15:49

    220 novozaposlenih, 220 porodica koje ce sigurno sada barem koliko toliko bolje ziveti. Neka je svima sa srecom...

  • Goran Vršac

    25. novembar 2014 | 16:23

    Ljudi kritikuju zapad i Nemačku a ne znaju da je najveći broj investicija za 10 godina došlo upravo iz Nemačke.Uložili su oko 3 milijarde e u našu zemlju.Na našu sreću taj trend ulaganja se nastavlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA