VUČIĆ O EU: Ona nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode!

Premijer Srbije je informisao svog moldavskog kolegu o sveobuhvatnim ekonomskim merama koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa Evropskom unijom i naglasio koliko su važni mir i stabilnost koje donosi proces pristupanja EU

  • 30

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je u telefonskom razgovoru s predsednikom vlade Moldavije Jurijem Leankom da Evropska unija ''nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode''.

Vučić i Leanka su razgovarali telefonom o unapređenju bilateralne političke i ekonomske saradnje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Dvojica premijera razmenili su mišljenja o značaju procesa evropskih integracija za obe zemlje.

Premijer Vučić je naglasio koliko su za jednu zemlju i region važni mir i stabilnost koji donosi proces pristupanja Evropskoj uniji.

Vučić je informisao svog moldavskog kolegu o sveobuhvatnim ekonomskim merama koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa Evropskom unijom, Međunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama da bi obezbedila bolju budućnost zemlje.

Premijeru Leanki, Vučić je poželeo mnogo uspeha na parlamentarnim izborima zakazanim za 30. novembar i pozvao ga da odmah posle izbora poseti Srbiju kako bi razgovarali o nastavku i unapređenju saradnje dveju zemalja, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    26. novembar 2014 | 14:25

    Pa neki pravoslavni narodi, su vec, u - njoj...

  • Nina

    26. novembar 2014 | 15:29

    Premijer je naglasio da su mir i stabilnost ipak najvažniji i da svi koji žele da pristupe EU moraju to da znaju. Srbija polako , ali sigurno ide dobrim putem ka ostvarenju svog cilja a to je pristupanje EU.

  • mirka

    26. novembar 2014 | 14:44

    Vucic je taj koji ce odluciti. Covek zna najbolje sta da radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA