VUČIĆ LJUT NA EU: Rezolucija o Šešelju uvredljiva je za Srbiju!

- Tekst rezolucije je uvredljiv i omalovažavajući za Srbiju - rekao je premijer Srbije na konferenciji za novinare povodom usvajanja rezolucije u EP o Vojislavu Šešelju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Nemanjinoj 11 rekao je da je izneo zahtev Turskoj, da njihovi državni organi do kraja sprovedu istragu do kraja oko ubistva Marka Ivkovića. On se i osvrnuo na usvojenu rezoluciju EU o Vojislavu Šešelju!

- Nismo želeli da se skrivamo. Nije nam jasno ni o čemu su glasali, jasno je da ovo treba da bude nauk građanima naše zemlje, da mogu dobro da vide šta svi misle o nama, kako nas doživljavaju i sa kakvom mukom nas doživljavaju. Tekst rezolucije je uvredljiv i omalovažavajući za Srbiju - rekao je Vučić i zahvalio Edvardu kukanu i Tanji Fajon.

- Zašto je doneta rezolucija gde se optužuje Srbija? Ili je u pitanju licemerije ili želja da se uvredi Srbija, trećeg nema - rekao je on i dodao da niko ne može na današnji dan nikoga iz rukovodstva Srbije da poveže sa Šešeljem.

- Da li treba tu figuru koju danas koristite u svojim kampanjama treba da hapsimo o rečima upućenim meni, Tomislavu Nikoliću ili Zoranu Đinđiću - uputio je Vučić pitanje Hrvatskoj i postavio pitanje kako to da EP nikada nije doneo rezoluciju o Tompsonu i pitao "kakvo je to licemerije na delu".

- Mi smo ovde da štitimo Srbiju, a ne da štitimo naše karijere i nikome ne damo da unižava Srbiju - rekao je Vučić oštrim tonom.

- Srbija nije srušila nijednu tablu na latiničnom pitanju i nemojte da nam drže lekcije oni koji ne mogu da zaštite 10 tabli sa ćiriličnim natpisom - rekao je premijer Srbije i dodao da niko nema pravo pa ni u EP da se bavi kloniranjem ideja koje su u Srbiji odavno odbačene. "Nemojte nećemo vam to dozvoliti".

- Predsedniku Vlade Srbije mogu da naređuju samo građani Srbije i niko drugi - rekao je Vučić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    27. novembar 2014 | 16:16

    Fasisti su to Srbijo!

  • Krajisnik

    27. novembar 2014 | 16:29

    Vucicu svama cast na odgovoru evropskoj komisiji, a ove hrvate ne treba no spominjati jer to i ne zasluzuju! Jedino mogu da im preporucim, hitno na kolektivno ljecenje! Mi imamo jednog seselja oni preko 4 miliona!

  • Čiča Draža

    27. novembar 2014 | 16:22

    Priprema se teren za potpuno okretanje ka bratskoj Rusiji. Samo napred!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA