OVO JE NAJVEĆA TITOVA TAJNA: Maršal poklonio Kosovo Albaniji i Enver Hodži, jer je voleo Albance!

Maršal Tito obećao je 1946. godine Enveru Hodži da će Kosovo i Metohija, kao i ostali delovi SFRJ u kojima većinski žive Albanci, biti pripojeni Albaniji

Sin naših naroda i narodnosti i doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito je još krajem 1946. godine "poklonio" Kosovo i Metohiju, kao i sve druge teritorije sa većinskim albanskim stanovništvom Albaniji i Enver Hodži!

Malo poznato je da je Josip Broz Tito u intervjuima stranim novinarima 1945/46 godine otvoreno govorio da će Kosovo i Metohiju, kao i ostale delove u kojima su većina Albanci pripojiti Albaniji.

Tito je, kada je o Kosovu reč, Asošijeted presu rekao sledeće: "Ukoliko komunisti dođu na vlast u Albaniji ono može biti pod ingerencijom Tirane".

Albanski šef države Enver Hodža je uvek isticao da mu je maršal Tito krajem juna 1946. godine "lično obećao" da će Kosovo biti u sastavu Albanije, kao i drugi krajevi gde su Albanci većina, jer ih je voleo. Ipak, ovim izjavama se nije baš pridavalo na važnosti, jer su odnosi Tirane i Beograda uvek bili "hod po žici", pa i tada.

Titova desna ruka Edvard Kardelj, je prema nekim teorijama zavere, prilikom svoje posete Moskvi i SSSR-u rekao Staljinu da će KiM biti ustupljena Albaniji.

SENZACIJA: Enver Hodža planirao napad na Jugoslaviju posle Titove smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cetnici sever

    3. decembar 2014 | 22:33

    I posle kazete tito je velika licno to je jedan sljam!!!druze tito druze tito tebe srbi lazu oni vole oni vole DJENERALA DRAZU

  • Panco

    3. decembar 2014 | 22:41

    To je taj austrougarski kaplar.A njegovi sledbenici sutanovci trivani vekarici bruna kandici tadici svilanovici djelici...sve sam srbin do srbina!!!!

  • E

    3. decembar 2014 | 22:22

    Zbog njega i mogu da nam cepaju zemlju jer je on dao Kosovu i Vojvidini da budu autonomne pokrajine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA