TELEGRAFOVA PREMIJER LIGA (V): Tim izborne liste SRS

Između stativa Jovanović, ispred gola Krasić, Delić, Martinović i Jojić, krila Vukićević i Talijan, "polutke" Šarović i Mirović, napadači Radeta i Šešelj

  • 9

Fudbalski tim koji Telegraf.rs danas predstavlja povodom predstojeće političke utakmice, koja će se odigrati 6. maja na biralištima u Srbiji, jeste ekipa Srpske radikalne stranke. Oni su na svim prethodnim mečevima pokazivali dobre partije, ali su na kraju prvenstva uvek bili drugi. Nikada nisu uzeli šampionski pehar, uglavnom zbog izuzetno oštre igre, koju publika ne voli.

Njihove pristalice su posebna priča. Uz njih su i kada tim dobija i kada gubi. Ono što su Milvolovi "Bašvekersi" u Britaniji, to su navijači SRS u Srbiji. "Akcijaju" na svakoj utakmici i imaju zavidan broj protivničkih zastava i šalova u svojoj kolekciji.

U poslednjem prvenstvu je, međutim, došlo do raskola u menadžmentu kluba i među glavnim igračima, pa su se najpoznatije zvezde preselile u novoformirani klub. Sada će to biti novi derbi, a oštre pretnje odbeglim napadačima stižu redovno, pa će svako njihovo naredno odmeravanje snaga fudbalski savez proglašavati utakmicama visokog rizika. Iako znatno oslabljeni, mogu da predstavljaju pretnju i favoritima na predstojećim izborima.

Na golu radikala je Nataša Jovanović, koja je u dosadašnjem toku karijere pokazala zavidan talenat između dve stative svoje partije. Suvereni vladar svog šesnaesterca, koji ne bira sredstva u odbrani mreže. Posebno oštra prema napadačima protivničkih timova, zbog čega je dobila nekoliko crvenih kartona. Gledaoci našeg političkog prvenstva još pamte utakmicu na kojoj prosipa vodu na tadašnju predsednicu Skupštine, a o epitetima kojima je redovno čašćavala svoje protivnike suvišno je pričati. Ona je stub odbrane ovog tima.

Ispred nje su Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu Šešelja, i Božidar Delić, general Vojske Srbije u penziji. Ovo je sigurno i najjači štoperski par u ligi. Te igrače dobro su upoznali napadači najjačih svetskih klubova. Gotovo su neprelazni. Krasićevi kratki pasevi u najboljem maniru škole Ljubiše Tumbakovića ostavili su bez reči ceo Tribunal u Hagu, a izbijanja lopte iz šesnaesterca Delića posebno pamte klubovi s Kosova i Metohije, gde je 1999. proglašen za igrača pokrajine.

U odbrani tima radikala igraju i Aleksandar Martinović i Petar Jojić. Martinović je bravurama u Skupštini oduševio strane skaute, koji zbog njega redovno posmatraju mečeve u kojima je igrao. Jojić je svojim partijama posebno privukao pažnju domaće publike, kada je maestralno "sačuvao" Karlu del Ponte i praktično je svojim izjavama "stavio u džep". Nije mogla da mrdne pored njega, niti se nadavala golova. Neki su mu prigovarali da je preterivao u grobosti, ali je on sprečio kontroverznu tužiteljku da mu pobegne i postigne gol.

Na sredini terena igraju Nemanja Šarović i Dejan Mirović, koji su glavni vezisti ovog tima. Šarović je poznat po svojim pasevima i driblinzima ka Novoj Srbiji, dok je Mirović pravio odlične prodore ka spornim italijanskim političarima, za koje se vezuju fašistički atributi.

Vihorna krila ekipe radikala su Lidija Vukičević i Elena Božić Talijan. Glumica važi za igrača koji uglavnom voli da ćuti u Skupštini i da svoju ulogu pretpostavi igri celog tima. Za razliku od nje, atraktivna Elena Božić Talijan pravi oštre verbalne prodore, posebno one u kojima se ne libi da prizna da obožava oralni seks. Zbog toga je publika drugih timova obožava i rado citira, pa i priziva u grešnim mislima.

Sam napad radikala čini "krem de la krem" srpske političke scene, dva ubojita napadača - Vjerica Radeta i Vojislav Šešelj.  Radeta je vrhunski golgeter i vodeći strelac superlige koja je u toku. Dovoljno joj je samo malo prostora i gol je izvestan. Odlično izvodi slobodne udarce i kornere, pogotovo cipelom, kojom skida paučinu s rašlji.

Vođa napada ove stranke i jedan od najboljih političkih centarfora svih vremena u Srbiji je Vojislav Šešelj, mada trenutno igra na pozajmici u Holandiji, u jednom od tamošnjih prvoligaša. Zbog njega čuvari neposredno pred utakmicu oboljevaju, a pojedini čak i umiru. Oni igrači koji igraju u supartničkom timu ga ne čuvaju. Beže od njega. Iako je još aktivan igrač, već je ušao u legendu. Ni FIFA ni UEFA mu ne mogu ništa. Novčano su ga kažnjavali, stadion mu praznili, ali sve je bilo uzalud. Na svakoj utakmici sigurno daje gol. Ima neverovatan skor i blista u prvenstvu Holandije.

Iako zbog te "pozajmice" SRS ne važi za favorita na predstojećim izborima, upornost i srčanost ove ekipe može da joj donese znatan broj poslanika u Skupštini, a i budući saziv učini zanimljivim i interesantnim za gledanje.

(I. Mitkovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lider

    29. mart 2012 | 12:21

    Radikali ce osvojiti 20 posto jer imaju gay perjanice u Beogradu Nemanju i Miroljuba Mišu - Mišu.

  • Karamazov

    29. mart 2012 | 12:15

    Batice cime se ti fiksas kad tripujes radikale na 20 %? Daj i nama da probamo lakse cemo prebroditi ovu svetsku ekonomsku krizu.

  • Miloš

    28. mart 2012 | 15:06

    Osvojićete vi 20 posto čim budete pustili film "Crna Vjerica"! To će nasmejati publiku pa će uz smeh glasati za vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA