Selaković: Prihvaćen zahtev advokata - porez manji do 10 odsto!

- Ispred suda su me dočekali advokati i na razačaranje nekih bio je to prijatan susret. Moram da kažem da je usvojen njihov predlog o oporezivanju koje će za 2014. biti maksimalno 10 odsto uvećano - rekao je

  • 29
Vlada Srbije, sednica, trodnevna žalost, Nikola Selaković Foto: Milena Đorđević

Paušalni porez za advokate biće maksimalno do 10 odsto veći nego prethodne godine, izjavio je u utorak ministar pravde Srbije Nikola Selaković u Šapcu.

On je novinarima prilikom otvaranje zgrade Prekršajnog suda u Šapcu rekao da je usvojen predlog advokata o nivou oporezivanja za ovu godinu.

- Ispred suda su me dočekali advokati i na razačaranje nekih bio je to prijatan susret. Nakon obilaska Prekršanjog suda u Šapcu, razgovarću u Advokatskoj komori s njima, ali moram da kažem da je usvojen njihov predlog o oporezivanju koje će za 2014. biti maksimalno 10 odsto uvećano - rekao je Selaković.

Advokati štrajkuju od 17. septembra zahtevajući smanjenje paušalnog poreza i promene više zakona kojima bi se sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    2. decembar 2014 | 13:01

    Znači samo sirotinja mora da štedi i njima da se smanjuju plate i penzije SRAMOTA...

  • Dag

    2. decembar 2014 | 12:38

    Drma,drma,drma, drma - plovak...

  • Boban

    2. decembar 2014 | 12:56

    Opet advokatski lobi pobedio.. Advokati se oporezuju pausalno jer su laici da vode knjige ali zato automehanicari su u obavezi da vode knjige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA