DAN DRŽAVNOSTI EMIRATA U SRBIJI: Evo koji su srpski političari bili na prijemu UAE! (FOTO)

Ambasador Džuma Rašid al Daheri rekao je na prijemu da UAE i Srbija dele tople i srdačne odnose koji se razvijaju, a da dogovor dve države o razvijanju ekonomskih odnosa od 2012. godine postaje sve značajniji

  • 3

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, priredila je večeras prijem povodom nacionalnog praznika, 43. godišnjice ujedinjenja sedam emirata. Ambasador Džuma Rašid al Daheri istakao je da UAE i Srbija dele tople i srdačne odnose.

Prijemu u Kristalnoj dvorani hotela Hajat prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministri, predstavnici diplomatskog kora, među kojima i američki ambasador Majkl Kirbi, i mnogobrojne druge zvanice.

Ambasador Džuma Rašid al Daheri rekao je na prijemu da UAE i Srbija dele tople i srdačne odnose koji se razvijaju, a da dogovor dve države o razvijanju ekonomskih odnosa od 2012. godine postaje sve značajniji što se, kako je rekao, dokazalo u više oblasti.

On je rekao da su poslednja poseta prestolonaslednika Abu Dabija šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana Srbiji, i poseta predsednika Tomislava Nikolića Abu Dabiju, doprinele produbljivanju odnosa i prijateljstva koje je spojilo dve zemlje i dva prijateljska naroda.

- Posete su istakle važnost održavanja sastanaka, konsultacija i usklađivanja svega što bi doprinelo putu razvoja prijateljstva i na prvom mestu negovanju interesa dva naroda -  rekao je Al Daheri.

Ambasador je odao priznanje nivou odnosa i prijateljstva Srbije i UAE u različitim oblastima, koje su, kako je naveo, snažno utemeljene zahvaljujući mudroj politici i pravoj viziji rukovodstava dve zemlje i zahvalio predsedniku, premijeru i ministrima na saradnji i pomoći koju su pružili njemu lično i ambasadi.

- Svi vi ste učestvovali u razvoju i unapređenju odnosa dveju zemalja - rekao je Al Daheri, koji je prvi akreditovani ambasador UAE u Srbiji.

On je naveo da Emirati danas slave važan događaj, ujedinjenje sedam emirata, koje ih je, kako je rekao, učinilo jednom od najstabilnijih i najprosperitetnijih država sveta, i donelo sreću i zadovoljstvo građana, ali i prestižno mesto na regionalnom i međunarodnom nivou.

- UAE su uspeli da ostvare svoje jasne ciljeve, koji su ih izdigli visoko na međunarodnoj sceni, zahvaljujući pravoj viziji, utemeljenoj na dobrom državnom rukovodstvu, koje je uvek sledilo princip dijaloga i razumevanja sa najbližima, poštovalo Povelju UN i ostale međunarodne konvencije, principe dobrosusedskih odnosa, suverenitet nacija i njihov teritorijalni integritet, nikada se ne mešajući u njihove unutrašnje odnose - rekao je Al Daheri.

Ambasador je naveo da Vlada i narod Emirata nisu zaboravili patnje ugroženih nacija i da su njihove ruke uvek otvorene, spremne da pruže pomoć kad god je potrebno.

Dan državnosti UAE slavi se 2. decembra u znak sećanja na taj datum 1971. godine, kada se sedam emirata povezalo pod jednom unijom, nazvanom Ujedinjeni Arapski Emirati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    3. decembar 2014 | 01:00

    Sojicev scenario :-)

  • Љиљана

    3. decembar 2014 | 05:30

    И шта сте добили, сем што сте се добро нахранили специјалитета?

  • Mr.Mrki

    5. decembar 2014 | 20:45

    Tako je, moramo da privlacimo investitore da bi pojacali privatno sektor i drzavu stavili na noge!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA