JADRANKA JOKSIMOVIĆ ZA TELEGRAF: Priznanje Kosova nije uslov za članstvo Srbije u EU!

- Pitanje priznanja Kosova i Metohije nije definisano kao uslov u pregovorima o pristupanju. Posebno imajući u vidu da ni neke države članice EU nisu priznale nezavisnost Kosova - kaže ministarka zadužena za evrointegracije u Vladi Srbije

  • 14

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović kaže za Telegraf.rs da pitanje priznanja Kosova i Metohije nije jasno definisan kao uslov za članstvo Srbije u EU!

- Pitanje priznanja Kosova i Metohije nije definisano kao uslov u pregovorima o pristupanju. Posebno imajući u vidu da ni neke države članice EU nisu priznale nezavisnost Kosova. Kao uslov može se nazvati implemetacija Briselskog sporazuma, koja ne znači priznanje nezavisnosti KiM i oko toga je srpska strana uvek bila jasna - kaže Joksimović za naš portal.

Podsetimo predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je gostujući na RTS-u da je od evropskog komesara Johanesa Hana prvi put čuo otvoreno i jasno da Srbija neće biti deo EU sve dok ne reši pitanje Kosova.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M 7777

    3. decembar 2014 | 16:32

    Jeste Kosovo uslov, ova zena Joksimović ne priča istinu.

  • Realno

    3. decembar 2014 | 15:23

    Kakva nam je ministarka riba...

  • DD

    3. decembar 2014 | 20:17

    JESTE. TO JE GLAVNI USLOV. I PTICE NA GRANI TO ZNAJU. PRVI I ZADNJI USLOV.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA