Vučić na Savetu bezbednosti UN o situaciji na Kosovu!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu posvećenu situaciji na Kosovu, a kojoj će prisustvaovati premijeri Srbije i Kosova, dok će o situaciji na Kosovu Savetu bezbednosti izveštaj podneti šef UNMIK-a Farid Zarif

  • 37

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu posvećenu situaciji na Kosovu, kojoj će prisustvovati predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Tromesečni izveštaj generalnog sekretar UN Ban Ki-muna o situaciji na Kosovu Savetu bezbednosti će podneti šef UNMIK-a Farid Zarif. Skupu će, kako je najavljeno, prisustvovati i kosovski premijer Hašim Tači.

Zasedanje Saveta bezbednosti UN najpre je bilo predviđeno za 13. novembar.

U najnovijem izveštaju dostavljenom 31. oktobra, generalni sekretar UN je izrazio zabrinutost zbog političkog zastoja u Prištini i pozvao kosovske lidere da pojačaju napore radi pronalaženja rešenja i da što pre nastave dijalog s Beogradom.

Ban je napomenuo da sadašnja generacija lidera mora da nastavi istorijski proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine, pomiri se s prošlošću, iskoristi prilike koje pruža Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i nastavi strukturalne reforme.

Generalni sekretar UN je u izveštaju, takođe, čestitao vlastima u Beogradu i Prištini na napretku ka evropskoj budućnosti i ohrabrio što je skoriji nastavak dijaloga na visokom nivou, pod okriljem EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    4. decembar 2014 | 09:51

    Mnoge drzave nisu priznale Kosovo, Rusija i Kina u SB daju punu podrsku Srbiji u ocuvanju celovitosti svoje teritorije, tako da Srbija kao suverena drzava nikada nece priznati Kosovo.

  • Milan

    4. decembar 2014 | 09:47

    Pritisci u vezi Kosova na Srbiju su stalno prisutni, ali Srbija nikada nece prizznati Kosovo.

  • Bojan

    4. decembar 2014 | 12:40

    Kosovo je neotuđivi deo teritorije i nikada niko neće prihvatiti nezavisnost. Premijer će ponoviti stav vlade i građana Srbije. Rezolucija 1244 se mora poštovati i svim diplomatskim silama sačuvaćemo Kosovo. Samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA