POPOVIĆ OSNOVAO SNP: Bićemo saveznik malim privrednicima, herojima Srbije!

- Naš glavni cilj je ozdravljenje nacionalne ekonomije, jer nema ispunjenja nacionalnih i državnih ciljeva sa najmanjom platom u regionu - rekao je nekadašnji član DSS-a, osnivač Srpske narodne partije

  • 34

Osnivačkom skupštinom koja se održava u Beogradu ozvaničene su najave da će nakadašnji član DSS-a, biznismen Nenad Popović osnovati Srpsku narodnu partiju, prenosi Blic.

- Naš glavni cilj je ozdravljenje nacionalne ekonomije, jer nema ispunjenja nacionalnih i državnih ciljeva sa najmanjom platom u regionu - rekao je Nenad Popović.

On je male privrednike i preduzetnike nazvao herojima Srbije.

- Zahvaljujući vama, penzioneri primaju penzije, lekari plate, majke primaju dečije dodatke. Poručujem vam da u SNP imate najvećeg saveznika u borbi za vaše interese - rekao je Popović.

On je naglasio da je nezaposlenost najveći problem Srbije i da zato za SNP nema prečeg zadatka od sprovođenja ekononskih mera koje ce omogućiti da svaki građanin ima posao, prenosi Blic.

- Gradićemo našu partiju na isti način kao što želimo da gradimo Srbiju. Ona mora da bude moderna, a u isto vreme i tradicionalna. Da ne zaboravlja prošlost, ali da gleda u budućnost - rekao je Popović.

On je naveo da će stranka svu svoju energiju uložiti u to da se poreska opterećenja smanje na realan nivo, da se suzbije siva ekonomija, da privrednici ne budu tretirani kao kriminalci.

- Preduzetnici i mala preduzeća su kičma održivog razvoja. Oni stvaraju polovinu svega što Srbija izveze. Čak 80 odsto austrijske i nemačke privrede čine takva preduzeća. Moramo da podstičemo preduzetnički duh - poručio je Popović.

On je poručio da država treba da poveća subvencije u poljoprivredi, kako više Srbija ne bi uvozila stoku iz Hrvatske. Najavio je da će se njegova stranka zalagati za državotvornost, kao što je to činio Vojislav Koštunica.

On je naveo da će se stranka zalagati za dobre odnose sa SAD i Kinom i saradnju sa svim zemljama EU.

- SNP je partija nacionalnog i demokratskog opredeljenja. Naša politika se zasniva na četiri stuba - pravu većinske nacije, pravoslavnoj veri, očuvanju porodice i razvoju tržišne ekonomije - rekao je jedan Vojislav Mihailović, jedan od osnivača, inače unuk Dragoljuba Draže Mihailovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    4. decembar 2014 | 15:25

    Delim vaše mišljenje. Trebate samo ostati dosledni. Držite se Koštuničine politike što se tiče državotvornosti, ali budite malo energičniji.

  • Aca

    4. decembar 2014 | 15:20

    Najzad da se neko seti seljaka i domacih privrednika i da pomene da treba da se oni sacuvaju. ubise nas stranci, a mi sve vise propadamo!

  • Ljubiša Jovanović

    4. decembar 2014 | 15:06

    Nezaposlenost je velika, može da priča šta ko hoće. Ekonomija i nezaposlenost, to su naše rak rane. treba nam neko ko će na tome da radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA