Nikolić sa Putinom danas o Južnom toku

Predsednik Nikolić želi da čuje od Putina da li je definitivno stavljena tačka na izgradnju gasovoda, ili postoji nada da se ipak postigne dogovor na predstojećem sastanku 9. decembra u Bugarskoj

  • 21

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će u direktnom telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razmotriti novonastalu međunarodnu situaciju, javila je sinoć Radio-televizija Srbije.

Nikolić je u intervjuu "Novostima" najavio da će inicirati direktan kontakt sa ruskim predsednikom o sudbini Južnog toka, a taj list danas piše da će srpski predsednik od Putina zatražiti sve informacije o suspenziji tog projekta. Očekuje se da lider najveće zemlje sveta iznese dalje planove u vezi sa ovim kapitalnim projektom, koji je ukočila Evropska unija.

Predsednik Nikolić, navode "Novosti" želi da čuje od Putina da li je definitivno stavljena tačka na izgradnju gasovoda, ili postoji nada da se ipak postigne dogovor na predstojećem sastanku 9. decembra u Bugarskoj. Prema pisanju "Novosti", prvi čovek Srbije trebalo bi i da razmotri mogućnosti kako da Moskva Srbiji, u energetskom smislu bude "vetar u leđa", jer je naša zemlja polagala velike nade u izgradnju "Južnog toka".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    7. decembar 2014 | 09:35

    Sad kad mu Toma podvikne ima odma da se zavari još koja cevka!

  • Dare

    7. decembar 2014 | 09:56

    Bolje Vucic da razgovara, ovaj smeteni Nikolic nema blage veze niocemu, uzas

  • grunt

    7. decembar 2014 | 09:48

    Ako Srbija nastavi da ekonomski jaca i sprovodi reforme bice dovoljno snazna da odoli svim izazovima koji pred nju budu postavljeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA