Vučić sutra razgovara sa Medvedevim o Južnom toku

Premijer Srbije je istakao da država ništa nije krila u vezi sa tim gasovodom i naglasio da odustajanje Rusije od Južnog toka za Srbiju nije lepa vest

  • 6

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra razgovarati s predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim u vezi sa situacijom sa gasovodom Južni tok. Vučić je istakao da Srbija nastoji da sve eventaulne poteškoće reši na partnerskim osnovama.

- Naši eksperti rade na tome i proučavamo sve ugovore. Trudićemo se da na partnerskim osnovama rešimo sve naše eventualne poteškoće i probleme - izjavio je predsednik vlade novinarima u Krupnju.

On je podsetio da država ništa nije krila u vezi sa tim gasovodom, te ponovio da odustajanje Rusije od Južnog toka za Srbiju nije lepa vest.

- Nažalost, videli smo neke koji su taj ugovor potpisali, a koji sam ja posle toga ispravljao, pravio neuporedivo bolje, da mi drže pridike i predavanja kako bi to trebalo sada da uradimo. Poslušaćemo bar neke njihove savete, a neke bolje da nisu ni iznosili - rekao je premijer Srbije.

Premijer je dodao da se još nije čuo sa predsednikom Tomislavom Nikolićem koji je danas razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da će to učiniti uskoro.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kepec

    7. decembar 2014 | 18:43

    BRavooooo Vucicu, svaka cast.

  • lejka

    7. decembar 2014 | 17:55

    Premijer ne odustaje, svaka cast na upornom radu za nasu Srbiju.

  • Darija

    7. decembar 2014 | 16:27

    E da je Srbiju kao potpisnicu Ugovora o izgradnji projekta Juzni tok prestavljao neko ko zna ili se razume u takve poslove, pa da je odredbama ugovora precizirana klauzula o zastiti nasih interesa u slucaju da neko odustane ili ne ispuni ugovorom predvidjene obaveze, mi bi sada dobili debelo obestecenje....ovako smo dzabe dali nacionalnu naftnu kompaniju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA