Ljaljić u poseti Hagu, možda i Šešelju

  • 0

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić danas bi u Hagu sa predstavnicima Međunarodnog krivičnog suda trebalo da razgovara i o zdravstvenom stanju lidera radikala Vojislava Šešelja.

On bi u Hagu trebalo da se sretne sa predsednikom Tribunala Teodorom Meronom, glavnim tužiocem Seržom Bramercom i sekretarom suda nadležnim za status zatvorenika. Jedna od tema razgovora biće i Šešeljevo zdravstveno stanje. O tome da li će posetiti lidera radikala bolnici Ljajić će odlučiti po dolasku u Hag.

O zdravstvenom stanju lidera Srpske radikalne stranke  postoje kontradiktorne informacije. Dok zvaničnici iz Tribunala tvrde da je njegovo stanje stabilno i da mu život nije ugrožen, u SRS-u tvrde da se Šešelj i dalje oseća slabo i da ima aritmiju i tahikardiju. Šef pravnog tima za odbranu Šešelja Zoran Krasić izjavio je da je od kada je 6. januara  primljen u bolnicu Lajden u Hagu bio "klinički mrtav". Krasić navodi da je Šešelj bio u nesvesti, da mu je telo bilo modro i da i su mu iz pluća izvadili nekoliko litara tečnosti, jer je došlo do srčanog i plućnog zastoja.

Krasić čak optužuje tribunal da namerno zapostavlja zdravstveno stanje Vojislava Šešelja, što je, kako je istakao, ravno pokušaju ubistva. Prema njegovim rečima, i supruzi Vojislava Šešelja Jadranki nije dopušteno da ga poseti, iako je to već ranije bilo odobreno. Radikali žele dnevne informacije o zdravstevnom stanju predsednika stranke, ali iz tribunala poručuju da sam Šešelj ne želi da one budu objavljene.

Haški tribunal negirao je optužbe da je Šešelj onemogućeno da pošalje protestno pismo predsedniku suda Teodoru Meronu, što potvrđuje i činjenica da je on do sada uputio više od 480 podnesaka i žalbi.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA