OVO ĆE VAS IZNENADITI: Vučić trenirao u Partizanu košarku i fudbal!!!

Iako zakleti Zvezdaš, premijer Srbije košarkašku karijeru počeo je u Partizanu. Vučić sam priznao da je za Partizan igrao i fudbal i košarku, jer je imao školu u novobeogradskom bloku 70, dok je Crvena Zvezda jurila talente po centru grada

  • 9

Poznato je da svi srpski političari vole sport i često su mnogi od njih viđani na utakmicama kako pevaju navijačke pesme, nose obeležja svojih omiljenih klubova, nerviraju zbog poraza i likuju kada pobede. Još je poznatije da je Aleksandar Vučić strastveni navijač Zvezde, ali ono što je manje poznato je da je premijer Srbije, pored košarke u mlađim danima je trenirao i fudbal i to, ne biste verovali - za Partizan.

Premijer Srbije je svojevremeno ispričao, želeći da podrži mlade talente da se bave sportom i da se ne razočaraju, kako je on nekada igrao košarku. Vučić je i napomenuo i da je za Partizan igrao jer je imao školu u novobeogradskom bloku 70, dok je Crvena Zvezda jurila talente po centru grada.

-  Oni su valjda prepoznali da deca iz blokova najviše vole fudbal, pa su svi dobri igrači, od Saleta Đorđevića pa nadalje, uglavnom porasli na Novom Beogradu. Sa mnom u Partizanu je kao centar je u to vreme igrao neki Juda, koji je bio 185 santimetara visok, pa su ga svi nešto forsirali. Ja sam tad imao 161 i pričali su mi "ajde možeš da igraš pleja, ali nikad nećeš porasti do 190". Ja sam u međuvremenu porastao do 190, a taj momak je ostao na 188. Savetujem klincima da se ne razočaraju ako im trener ne da da igraju, da ne odustaju - ispričao je premijer.

Ali, ono što je još karakterističnije ne samo da je većina njih iz samog vrha srpske političke scene u mlađima danima predstavljalo košarkašku nadu Srbije, već su talenat u ovom sportu pokazali i političari i ostalih država bivše Jugoslavije.

U košarci su se istakli i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, potom Milo ĐukanovićZoran Milanović, kao i premijer Slovenije Miro Cerar.

Znači da nije bio premijer, Vučić bi možda postao košarkaš, a možda bi igrao sa ili protiv Dodika, Đukanovića ili Cerara.

Dodik je veliki zaljubljenik u košarku, čak je i više od 10 god bio predsednik Igokee, nekadašnjeg Potkozarja, u kome je i on stekao prve košarkaške veštine. U drugoj polovini devedesetih Dodik je preuzeo Potkozarje i promenio mu ime u Idokea, a KK Partizan mu je dodelio titulu počasnog predsednika kluba.

Dodiku je košarka umnogome odredila i životni tok. Naime, na košarkaškom terenu u Aleksandrovcu, Milorad je upoznao svoju suprugu, koja je, takođe, bila košarkašica Potkozorja.

Košarkaški teren je doneo ljubav i Milu Đukanoviću. Đukanović, veliki talenat za koga tvrde da je trojke ubacivao bez greške igrao je košarku punih osam godina i bio je kapiten u "Ljuboviću", a danas je na čelu Košarkaškog saveza Crne Gore.  Đukanović je svoju prvu veliku ljubav upoznao baš na košarkaškom terenu. Reč je o košarkašici Budućnosti, današnjoj pravnici, Lidiji (devojačko Kuč), s kojom se Milo oženio nakon osam godina zabavljanja.

Takođe, i slovenački i hrvatski premijeri su se baviloi košarkom, dok makedonski premijer, baš kao i predsednik Srbije preferira atletiku.

Hrvatski premijer Zoran Milanović, bavio se fudbalom, košarkom i boksom, a slovenački premijer se bavio gimnastikom i košarkom. Naime, Miro Cerar je sin jugoslovenskog olimpijskog gimnastičara Miroslava Cerara i gimnastičarke Zdenke Cerar.

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić je trenirao fudbal sve dok mu brat Bane nije nastradao. Predsednikov brat je, po rečima Nikolića bio talentovaniji od njega u atletici, s obzirom da je bio četvrti u Srbiji, a sedmi u Jugoslaviji.

I bivši predsednik Srbije, Boris Tadić veliki je ljubitelj košarke i često je viđen na utakmicama kako pave navijačke pesme. Takođe, bivši predsednik je svojevremeno i snimljen kako igra košarku sa socijalistom Dačićem, iz perioda kada su bili u dobrim odnosima.

Jasno je i lako zaključiti da košarkaški talenti upravljaju bivšom Jugoslavijom. Nadamo se da će i u povlačenju političkih poteza imati talenta kao i u košarci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    8. decembar 2014 | 22:45

    Pozivam telegraf da se ukljuci i pomogne u javnom pronalazenju donatora ili investitora koji ce realizovati ideju da se organizuje humanitarni turnir u basketu izmedju srpskog premijera, hrvatskog, slovenackog, crnogorskog, rs i albanskog, a pobednik turnira da tu novcanu svotu dodeli onome kome je najpotrebnije u svojoj zemlji..pozzz

  • toplistanadrealista

    9. decembar 2014 | 06:50

    Vucic je sve manje bitan.

  • Didi

    9. decembar 2014 | 06:23

    Па шта ако је трениро у Партизану.Да је среће људи би се делили по томе да ли су добри или зли,а не по осталим поделама...којх има превише...А,оне основне поделе се занемарују...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA