• 50

S OVOM UCENOM SRBI NEĆE U EU! Evo ko je sve rekao NE nezavisnosti Kosova u Evropi! (MAPA)

Evropska unija tražiće od Srbije da prizna nezavisnost Kosova, tvrdi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, međutim ni ona sama nije po tom pitanju jedinstvena, jer mnoge zemlje članice nisu priznali tu nezavisnost

  • 50

Evropska unija ucenjuje Srbiju priznanjem nezavisnosti Kosova i Metohije, ali i uvođenjem sankcija Rusiji, tvrdi predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Ipak, ni sama EU nije jedinstvena jer mnoge članice nisu priznali tzv. Republiku Kosovo!
Februara 2008. godine Kosovo i Metohija proglasila je nezavisnost, koju su među pšrvima priznale mnoge zemlje EU, međutim nisu sve države članice priznale tzv nezavisno Kosovo, a to nisu učinile: Slovačka, Rumunija, Grčka, Španija i Kipar, tako da ucena Johanesa Hana da zemlje članice moraju voditi zajedničku spoljnu politiku (kako bi Beograd uveo sankcije Rusiji) ne može nikako da stoji.

Međutim, mora se istaći da je iste 2008. godine Evropu zahvatio talas priznanja Kosova, pa su to učinile: Francuska, Velika Britanija, Litvanija, Nemačka, Estonija, Italija, Danska, Luksemburg, Belgija, Poljska, Austrija, Irska, Švedska,Holandija, Slovenija, Finska, Mađarska, Hrvatska, Bugarska, Letonija, Češka, Malta i Portugal.

Podsetimo predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je od evropskog komesara Johanesa Hana prvi put čuo otvoreno i jasno da Srbija neće biti deo EU sve dok ne reši pitanje Kosova.
- Od njega sam čuo da nećemo biti deo EU dok ne rešimo pitanje Kosova. Pitao sam šta to podrazumeva. Rekao je da, pošto većina članica ima stav prema tom pitanju, i mi bi trebalo da se složimo sa tim - kazao je Nikolić.
Nikolić je rekao da je u tom razgovoru ponovio da u Srbiji ne postoji čovek koji će priznati Kosovao.

Ministarka zadužena za evrointegracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović kaže za Telegraf.rs da nezavisno Kosovo ne može biti uslov jer ga i mnoge zemlje članice nisu prihvatile.
- Pitanje priznanja Kosova i Metohije nije definisano kao uslov u pregovorima o pristupanju. Posebno imajući u vidu da ni neke države članice EU nisu priznale nezavisnost Kosova. Kao uslov može se nazvati implemetacija Briselskog sporazuma, koja ne znači priznanje nezavisnosti KiM i oko toga je srpska strana uvek bila jasna – kaže Jadranka Joksimović.
(D. Z.)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakisha

    Haha jok vama fasistima jeste. Daj bre sused neznamo o cemu ti mastas? Kakvu funkciju ima Hrvatska u EU? A da jedna od najsiromasnih zemalja te clanice.... wow stvarno vam zavidim... Jedino sto vam valja su zene a ostalo moze da se zaboravi...

  • dipe

    vama je itak misto u sibiru. u evropi vas nitko ne voli, ne želi, ne treba

  • dardi

    nema vise sto da ceka posto politika je kurva i sfi laze na kraj ce priznati to su samo reci od vlade i na kraj ce da kaze da mismo hteli da ne priznajem ali kriva je europa

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima