NEZAPAMĆENE MERE BEZBEDNOSTI: Edi Ramu i druge premijere u Beogradu čuvaće 10.000 policajaca!

Samit u Beogradu obezbeđivaće čak 10.000 policajaca, što je znatno više od 7.000 koliko je bilo angažovano prilikom posete Vladimira Putina ili 4.000 prilikom dolaska državne sekretarke SAD Hilari Klinton

  • 9

Mere bezbednosti tokom samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu biće još jače nego za vreme posete ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kako “Blic” saznaje, direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar MUP-a Aleksandar Nikolić juče su održali sastanak sa načelnicima svih uprava na kojem su razmatrani detalji obezbeđenja samita.

Na ovom skupu 16. decembra učestvovaće predstavnici 16 zemalja, uključujući premijere Kine i Srbije Li Kećijanga i Aleksandra Vučića.

- Samit će obezbeđivati čak 10.000 policajaca, što je znatno više od 7.000 koliko je bilo angažovano prilikom posete Putina ili 4.000 prilikom dolaska državne sekretarke SAD Hilari Klinton. Na deonicama kojim će prolaziti delegacije biće zavareni šahtovi i uklonjeni kontejneri i kante, dok će ulice prilikom njihovog prolaska biti zatvarane i otvarane. Na krovovima će biti snajperisti, a naše službe će sarađivati i sa službama stranih zemalja - kaže izvor “Blica”.

Osim domaćina - Vučića i Kećijanga, dolazak na samit do danas su potvrdili premijeri Češke, Slovenije, Albanije i predsednik Saveta ministara BiH.

Još se ne zna sastav delegacija Poljske, Slovačke, Mađarske, Estonije, Litvanije, Letonije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Bugarske, dok je hrvatski premijer Zoran Milanović pre desetak dana otkazao učešće.

Međutim, kako kažu u Vladi Srbije, rok za dostavljanje sastava delegacije je 14. decembar, tako da je rano davati konačan spisak gostiju.

Razgovaraće se i o podršci Kine projektu za Termoelektranu “Kostolac” Blok 2, o pruzi Beograd-Budimpešta i drugim infrastrukturnim projektima. Premijer Kećijang bi trebalo da svečano pusti u saobraćaj most Zemun-Borča.

SAMIT U BROJKAMA:

- 16 zemalja učesnica samita u Beogradu

- 6 premijera za sada potvrdilo dolazak

- 10.000 policajaca obezbeđivaće skup

- 2.000 učesnika će ukupno biti na samitu

- učestvovaće 1.000 privrednika iz inostranstva

- 400 novinara pratiće skup

- 200 studenata volontiraće na samitu

- 21 beogradski hotel na raspolaganju gostima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HS.C.

    9. decembar 2014 | 13:31

    Nije ga sramota da doce u Srbiju

  • Sima

    9. decembar 2014 | 12:23

    Mi smo postali ozbiljna demokratska zemlja i ovaj događaj je od velike važnosti za našu zemlju i zbog toga sve mora da protekne u najboljem redu.

  • Mici

    9. decembar 2014 | 13:07

    Zasto se boje za bdzbednost? Nije valjda da rade nesto protiv Srbije???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA