• 44

SKANDAL! Albanci s Kosova traže zlato od Srbije i imovinu Titove države!

Priština osim zahteva Srbiji za ratnu odštetu namerava da se uključi i u ostavinsku raspravu SFRj, koja još uvek traje i da uzme određeni broj diplomatsko-konzularnih objekata - predstavništava bivše SFRJ, vojnih objekata i deo arhiva nekadašnje države

  • 44

Šamar za šamarom stiže ovih dana Srbiji s Kosova i Metohije, pa je tako posle zahteva Prištine za dobijanje ratne odštete i zlata iz Beograda, usledio novi u vidu zahteva da tzv. Republika Kosovo dobije svoj deo zaostavštine SFRJ!
Ovo pitanje će, kako Telegraf.rs saznaje, biti deo razgovora u okviru Briselskog procesa.

Nova Vlada Kosova neće uslovljavati dijalog priznavanjem suvereniteta, prenosi štampa u Prištini, ali će tražiti dosta toga, između ostalog i ratnu odštetu po raznim osnovama, ali i deo blaga bivše zajedničke Titove države.

Priština će tako, kako navode mediji, potraživati određeni broj diplomatsko-konzularnih objekata - predstavništava bivše SFRJ, vojnih objekata i deo arhiva nekadašnje države.
SKANDAL: Kosovo od Srbije traži zlato i ratnu odštetu!
Stručnjaci, međutim, tvrde da Kosovo nema pravo na podelu imovine bivše SFRJ, nije deo sukcesije, a taj proces ne može da se odvija u granicama Srbije.

- Pošto se sukcesija uspostavlja između suverenih i nezavisnih država i pošto Republika Srbija nije priznala Kosovo i Metohiju kao suverenu i nezavisnu državu, ne može se govoriti o sukcesiji - kaže za Novosti Rodoljub Etinski, glavni pravni savetnik Ministarstva spoljnih poslova.
SRAMOTA: Kosovo će učestvovati na Olimpijskim igrama!
Ipak, kako saznaje naš portal, Beograd i Priština će u pregovorima u okviru Briselskog sporazuma razgovarati i o imovinskim i finansijskim pitanjima, jer je navodno KiM kao autonomna pokrajina, mogla da ima svoju imovinu i može da preuzme odgovarajuće finansijske obaveze, baš kao što pokrajine ili regioni u drugim državama imaju svoju imovinu i finansijske obaveze.

Savetnik predsednika Republike Srbije Oliver Antić kaže za Telegraf da Kosovo nema pravo na podelu imovine bivše zajedničke države.
- Kosovo se otcepilo od Srbije protivpravnom secesijom, i niko u svetu ko se tako odvojio nije polagao pravo na sukcesiju. Ovakav zahtev Kosova nije pravno utemljen, a u pravu svaki zahtev mora da ima neki osnov - tvrdi on.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tito

    i treba da traže. kad nema naroda da uzme svoje onda trebaju i ovo malo sto nam je ostalo da uzmu. mi smo samo jedne velike kukavice .

  • seherljia

    kad trazis vece i vece,ne izgubis iz vrece!!nego dobivas nesto,haha mozda traze ovaj druki kljuc Titovog sefa.

  • DD

    VI NISTE DRŽAVA NITI ĆETE BITI. SVE IMA SVOJ POČETAK I KRAJ.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima