Vučić: Neću da odustanem od mera štednje!

- Što se mene tiče, biću veoma odlučan. Neću da uzmičem i neću da pravim bilo kakve kompromise. Od ovog programa neću da odustanem - rekao je premijer Srbije odgovarajući na pitanje da li će vlada odoleti štrajkovima zbog smanjenja plata i penzija

  • 24

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć da neće da odustane od mera štednje i pravi kompromise, jer bi u suprotnom Srbija vrlo brzo doživela grčki ili argentinski scenario.

- Što se mene tiče, biću veoma odlučan. Neću da uzmičem i neću da pravim bilo kakve kompromise. Od ovog programa neću da odustanem - rekao je Vučić za B92 odgovarajući na pitanje da li će vlada odoleti štrajkovima zbog smanjenja plata i penzija.

Kaže i da ne zna da li će vlada odoleti štrajkovima, te da to "nije pitanje života ili smrti".

- Nikada ne znate da li vlada može da odoli narodnom nezadovoljstvu. Mislim da smo po prvi put napravili ozbiljan plan i program. Taj plan i program, na kojem sam radio više meseci danonoćno, odobren je od strane MMF-a, a podržale su ga i Svetska banka, EU pa i predsednik (Rusije Vladimir) Putin - istakao je Vučić.

On je dodao i da se u Grčkoj već deseti put smanjuju plate i penzije zbog fiskalnog deficita i porasta javnog duga.

- Zamerate nam što smo za razliku od ostalih rekli sa kakvim se problemima suočavamo...Postavlja se pitanje šta nam zamerate - kazao je premijer.

Naglašava i da postoji nekoliko rešenja za štrajkove, da se prekine aranžman sa MMF i evropski put, ili da se nezadovoljnim građanima da sve što traže.

- Ili ćemo reći evo vam, sve što tražite, urušićemo javne finansije i državu. Imaćemo grčki i argentinski scenario u najkraćem periodu. Drugo resenje je da ljudi razumeju, i prosvetni radnici, da to što radimo ne znači da nekoga mrzimo, već da se borimo za budućnost nase zemlje - rekao je premijer i dodao da u Srbiji nazaposlenost ne raste, već da opada.

Kaže i da se ne objavljuju vesti da gradovi u Srbiji imaju po 30 i 40 odsto fiskalni deficit, da je Beograd imao 20 odsto, da sad ima oko 10 odsto.

Sledeće godine, kako je naveo, Beograd bi trebalo da ima fiskalni deficit oko pet, šest odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maza

    11. decembar 2014 | 10:33

    Ne smemo da odustanemo od mera štednji!Ako ih ne sprovedemo sada naša zemlja će bankrotirati a plate će biti manje i do 50,60%.Verujem da je bolje primiti 10% manju platu nego 50% zar ne?

  • Nislijka

    11. decembar 2014 | 10:24

    Ma ne odustaj, sta te briga, bice kao ono: "taman sam magare naucio da ne jede, a ono crklo".

  • milan68

    11. decembar 2014 | 12:04

    ovakav narod bi svaka vlast na ovom svetu pozelela...prvo nas je crkva ucila da budemo dobri, posteni , da radimo noc i dan da ne zaglavimo pakao, ovi nas ubedjuju da ako ti uzme pare iz dzepa, pare koje si posteno zaradio, da je to dobro za tebe, jer ce ti uskoro biti bolje..da mi je opet 18 god., pozdravio bih se sa mojima, spakovao prnje i nestao iz ove proklete zemlje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA