Dodik tuži Incka

- Nedopustivo je da BiH ne podrži izbor Vuka Jeremića za predsedavajućeg Generalne skupštine UN - smatra predsednik Republike Srpske

  • 0

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocenio je da su napori međunarodne zajednice da centralizuje Bosnu i Hercegovinu (BiH) doživeli neuspeh i da, ako se unutar zemlje ne dogovore narodi, ona preti da se raspadne, što ne bi trebalo da bude tragedija.

Dodik je rekao da planira podnošenje krivične prijave protiv visokog predstavnika Valentina Incka u Austriji, kada mu istekne mandat u BiH.

- Nadam se da mu je kod kuće lepše nego u Bosni. Ne verujem da je on loš čovek, ali je loš visoki predstavnik. On je nametao zakone - rekao je je Dodik.

Upitan pred kojim će sudovima podneti tužbu protiv međunarodnih predstavnika, Dodik je objasnio da se time bave advokati.

Dodik je izjavio i da će za RS biti nedopustivo ako BiH ne podrži izbor ministra inostranih poslova Srbije Vuka Jeremića za predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN).

- To imenovanje je prvorazredno političko pitanje za Republiku Srpsku, i mi ćemo smatrati nedopustivim ako izostane podrška BiH - kazao je Dodik posle susreta sa srpskim šefom diplomatije Vukom Jeremićem u Banjaluci.

Jeremić je ocenio da je RS "lokomotiva evropskih procesa u BiH", te da će Srbija podržati RS i BiH u tim procesima.

(Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA