Mrkonjić: "Mostove" sam posvetio Miloševiću

Ministar za infrastrukturu i energetiku, povodom 13. godišnjice bombardovanja, poslao je medijima knjigu "Mostovi", čiji je koautor. Knjiga je posvećena "graditeljima i prijatelju Slobodanu Miloševiću", a predgovor je napisala Mira Marković

  • 0

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić poslao je beogradskim redakcijama, povodom 13. godišnjice NATO bombardovanja SRJknjigu "Mostovi", čiji je on koautor.

U knjizi je opisana obnova i izgradnja mostova porušenih tokom te vojne intervencije. Ministar je knjigu posvetio "graditeljima i prijatelju Slobodanu Miloševiću", a predgovor je napisala supruga bivšeg predsednika Mira Marković. Mrkonjić je pozvao građane da odaju poštu svim ljudima koji su izginuli tokom bombarodvanja.

Ministar je medijima dostavio knjigu "Mostovi", koju je 2009. objavio sa stručnjakom za mostove, univerzitetskim profesorom Ljubomirom Vlajićem. Mrkonjić je ocenio da je NATO intervencija na Saveznu Republiku Jugoslaviju bila zločinačko bombardovanje, koje je iza sebe ostavilo razrušenu zemlju i više od 2.500 poginulih i oko 5.000 povređenih. On je dodao da knjiga "Mostovi" svedoči o tome koliko je toga obnovljeno nakon rata, ali i o tome da izgubljene živote niko ne može da vrati.

- Odajmo tim ljudima i ovog puta poštu, nemojmo ih nikada zaboraviti, a onda se i zbog njih i njihovih porodica i zbog svih nas i budućnosti naših naroda okrenimo napred, vredno radeći, gradeći svoju sutrašnjicu u kojoj nas nikada i niko neće rušiti - naveo je Mrkonjić.

(M. S. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA