ALBANCI: Ako podelimo teritorije biće mira!

Naši odnosu su bili problem teritorija, a to su i dalje. Ako uspemo da se saglasimo oko teritorija, ako uspemo da ih mirno podelimo i rešimo probleme, onda verujem da neće biti nikakvih motiva, niti razloga da ti odnosi budu ratni, rekao je Ljutfi Haziri, gradonačelnik Gnjilana

  • 47

Član Predsedništva DSK i gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri je izjavio da su problemi Kosova i Srbije u suštini teritorijalni problemi.

- Naši odnosu su bili problem teritorija, a to su i dalje. Ako uspemo da se saglasimo oko teritorija, ako uspemo da ih mirno podelimo i rešimo probleme, onda verujem da neće biti nikakvih motiva, niti razloga da ti odnosi budu ratni - rekao je Haziri na skupu koji je organizovao Univerzitet u Gnjilanu.

Haziri je rekao da su radi normalizacije odnosa Srba i Albanaca održana tri međunarodna skupa - u Rambujeu, Beču, a sada su u toku i pregovori u Briselu.

- Mi smo jedini za koje su u poslednjih 15 godina organizovane tri velike međunarodne konferencije, o Kosovu. Prvi je bio Rambuje koji se bavio zaustavljanjem rata, drugi je Beč koji se takođe bavio regulisanjem odnosa i rešavanjem statusa Kosova, a treći su sadašnji razgovori u Briselu - rekao je Haziri.

Ocenio je da krhkost albansko-srpskih odnosa pokazuje to što je tenzije u te odnose mogla da vrati jedna fudbalska utakmica, Srbija-Albanija, oktobra u Beogradu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomas

    12. decembar 2014 | 21:16

    To sto bi vi delili je isto kao da mi dodjes u kucu, zasednes u jednu sobu, parazitiras i posle desetak godina trazis, po tvom nakaradnom misljenju, trecinu, jer si, Boze moj, ziveo tu. E, pa, razmislimo malo.

  • Dag

    13. decembar 2014 | 11:14

    Jedino razumno...

  • šole

    12. decembar 2014 | 21:56

    Ako sam dobro razumeo sve ce biti u redu ako sa njima podelimo našu zemlju. Hm, a što ne bi sa njima podelili zemlju od dubrovnika do splita npr.? Po toj logici i to bi bilo u redu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA