• 61

Vučić i Cuantang o izgradnji pruge Beograd-Budimpešta!

Predsednik Vlade Srbije i ministar transporta Narodne Republike Kine razgovarali su o izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta i tom prilikom je istaknuta potreba da studija izvodljivosti bude završena do juna sledeće godine kako bi izgradnja bila gotova do juna 2017.god

  • 61

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar transporta Narodne Republike Kine Jang Cuantang razgovarali su danas o izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta, kao i načini finansiranja tog projekta.
Tom prilikom je, kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju sa medijima, istaknuta potreba da studija izvodljivosti bude završena do juna sledeće godine kako bi izgradnja bila gotova do juna 2017.god.


Projekat za izgradnju dvokolosečne pruge za brzi voz koji bi išao 200km na sat iniciran je tokom posete predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Narodnoj Republici Kini u septembru mesecu ove godine.
Bilateralnim susretom sa ministrom transporta Narodne Republike Kine Jangom Cuantangom započele su aktivnosti vezane za Samit predsednika Vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, navodi se u saopštenju.
SAMIT U BEOGRADU (UŽIVO): Vučić prima premijere, prvo OČI U OČI s Đukanovićem! (FOTO)
Sve vesti o Samitu u Beogradu možete pročitati OVDE!
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • naca

    Ovaj Samit je najbolja moguca prilika da zemlje izmedju sebe pronadju prioritete na kojima treba raditi.

  • CIKA - TASA - IZ - KOSTOLCA

    Danasnji Samit je nesumnjivo pravi dogadjaj zahvaljjuci kome ce doci do saglasnosti i postizanja dogovora oko resavanja bitnih pitanja neophodnih za poboljsanje saradnje u regionu i sire. Pruge su uvek bile znacajne i vekovima spajale ljude korisne svima ko ih je koristio u bilo koje svrhe, da li poslovno, turisticki bez obzira narodi su se spajali.Pogotovo ako znamo da su nase pruge u katastrofalnom stanju svaka pomoc za infrastrukturu i izgradnja brzih pruga nam znaci jer se nalazimo na odlicnom geografskom polozaju i obnova postojece infrastrukture i izgradnja novih bi nam bila od ogromnog znacaja. Danasnjim Samitom se pokazuje ozbiljnost Vlade na celu sa Aleksandrom Vucic opet dolazi do izrazaja. Upravo ovakvi zajednicki projekti ce poboljsati privredu i omoguciti dalji privredni rast.

  • Ksenija

    Kina kao jedna od najuspešnijih i najrazvijenih zemalja sveta nam finansijski može mnogo pomoći kroz investicije. Ulaganje u železnički saobraćaj je pun pogodak, jer je železnički saobraćaj u Srbiji već godinama u lošem stanju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima