Vučić i Cuantang o izgradnji pruge Beograd-Budimpešta!

Predsednik Vlade Srbije i ministar transporta Narodne Republike Kine razgovarali su o izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta i tom prilikom je istaknuta potreba da studija izvodljivosti bude završena do juna sledeće godine kako bi izgradnja bila gotova do juna 2017.god

  • 61

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar transporta Narodne Republike Kine Jang Cuantang razgovarali su danas o izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta, kao i načini finansiranja tog projekta.

Tom prilikom je, kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju sa medijima, istaknuta potreba da studija izvodljivosti bude završena do juna sledeće godine kako bi izgradnja bila gotova do juna 2017.god.

Projekat za izgradnju dvokolosečne pruge za brzi voz koji bi išao 200km na sat iniciran je tokom posete predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Narodnoj Republici Kini u septembru mesecu ove godine.

Bilateralnim susretom sa ministrom transporta Narodne Republike Kine Jangom Cuantangom započele su aktivnosti vezane za Samit predsednika Vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, navodi se u saopštenju.

SAMIT U BEOGRADU (UŽIVO): Vučić prima premijere, prvo OČI U OČI s Đukanovićem! (FOTO)

Sve vesti o Samitu u Beogradu možete pročitati OVDE!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LJUBAV

    16. decembar 2014 | 16:16

    Cinjenicno stanje je da se u zeleznicu nije ulagalo godinama i da je ona u katastrofalnom stanju.Ovo je odlicna prilika da se to poravi.

  • Milenija

    16. decembar 2014 | 12:50

    Zahvaljujuci Vucicu Srbija je dobila jakog i mocnog prijatelja koji zeli da investira u Srbiju i da nam pomogne da lakse i brze resimo nase probleme. Imamo snage i verujem da cemo ove projekte izgurati do kraja.

  • Mara

    16. decembar 2014 | 15:15

    U zeleznicu nije ulagano godinama.Nadam se da cemo ovim ulaganjem razbiti maler i da nam nece trebati trideset godina da bi ponovo nesto uradili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA