• 35

VUČIĆ ZVANIČNO OTVORIO SAMIT: Citirao drevne kineske poslovice i poručio svima DOBRODOŠLI U SRBIJU! (FOTO)

- Stara kineska poslovica kaže da je najbolje vreme bilo da posadimo drvo pre 20 godina, a drugo najbolje vreme je - danas. Tu priliku ne smemo i nemamo pravo da prokockamo - rekao je premijer Srbije

  • 35

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas popodne u Beogradu Četvrti ekonomski forum Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, poželeo dobrodošlicu učesnicima i istakao da je čast biti domaćin skupa u Beogradu, gde se susreću ekonomije Istoka i Zapada.
Vučić je rekao da je prioritet zemalja Centralne i Istočne Evrope privredni rast, koji može da se ostvari uz dva uslova, investicije i reforme.


- Cilj ovog regiona su investicije, potrebna nam je injekcija poverenja i snage. To je suština ovog foruma, stroviti veze između Kine i ovog regiona - rekao je srpski premijer.

- Drugi uslov zavisi od nas - moramo da reformišemo sebe, da se promenimo. Niko neće da uloži u nas, ako mi ne ulažemo u sebe - dodao je Vučić.
On je izrazio uverenje da je Beogradski sastanak početak novog, boljeg vremena i saradnje celog regiona.

- Čast je biti domaćin ovog velikog događaja - rekao je Vučić i dodao da je Forum našoj zemlji pružio priliku da bude mesto na kojem se susreću ekonomije Istoka i Zapada i na kojem zvaničnici i poslovni ljudi razgovaraju o novim mogucnostima za ekonomski rast i razvoj zemalja učesnica.

- Stara kineska poslovica kaže da je najbolje vreme bilo da posadimo drvo pre 20 godina, a drugo najbolje vreme je - danas. Tu priliku ne smemo i nemamo pravo da prokockamo - ukazao je predsednik srpske vlade.

Naš cilj je da odnose u Centralnoj i Istočnoj Evropi unapredimo, da učimo i izvlačimo pouke iz naše prošlosti i utremo novi put, izgrađen na principima saradnje, napretka i mira na Balkanu i celoj Evropi", rekao je Vučić.

Forum je značajan, pre svega, zbog mogućnosti unapređenja naše ekonomije i ekonomskih odnosa sa zemljama učesnicima.
- Članstvo Srbije u Evropskoj uniji je nacionalni prioritet i cilj nam je ulaganje u infastrukturu, kako bi od Srbije učinili most koji povezuje istok i zapad - istakao je Vučić.

Vučić je procenio da će u narednih pet godina polovina rasta doći iz Azije, pa je ovaj forum izuzetna prilika za stvaranje novih šansi, otvaranje novih radnih mesta i ekonomski razvoj.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    Postati partner Kine imaju za cilj i mnogo vece i jace zemlje od Srbije.Sam dolazak Kineskog premijera je mnogo velika stvar.sve cestitke vladi Srbije.

  • Milance

    Pozdravljam sve napore ove vlade u uspostavljanju saradnje sa Kinom.Cinjenicno stanje da je Kina jedna od ekonomski najacih zemlja u svetu sve govori.

  • Klajd

    Kina ima ogromne rezerve novca koje zeli da ulaze, treba joj se nametnuti kao partner...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima