Vučić: Građani će osetiti korist od Samita

- Pronašli smo zajednički jezik za rešavanje nagomilanih ekonomskih problema, pre svega u oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i turizma - rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa kineskim premijerom Li Kećijangom

  • 36

Premijer Srbije Aleksandar Vučic poručio je da će građani Srbije osetiti značajne koristi od dogovora koji su danas postignuti na Samitu Kine I 16 zemalja CEE.

- Pronašli smo zajednički jezik za rešavanje nagomilanih ekonomskih problema, pre svega u oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i turizma - rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

Vučić je rekao da je dogovorena izgradnja pruge Budimpešta-Beograd, koja bi kasnije trebalo da se proširi i do Makedonije I Grčke, što su odlične vesti za Srbiju.

Ova fotografija sa Samita u Beogradu će obići svet! (FOTO)

- Razgovarali smo i o drugim projektima, ne samo o Trermoelektrani Kostolac, već i o izgradnji industrijske zone, luka, saobraćajnih čvorišta, dovođenju kineskih kompanija - rekao je Vučić i istakao da je zadovoljan rezultatima razgovora, koji će se nastaviti I sutra.

Srpski premijer je rekao da je imao i bilateralne razgovore sa premijerima drugih država učesnica Samita i da su i one pronašle interes u današnjem skupu.

Istakao je da će i sa tim državama biti potpisani određeni sporazumi, među njima i sa Albanijom, sa kojom će biti potpisan sporazum o prihvatanju vozačkih dozvola.

SAMIT U BROJKAMA: Evo koliko je premijera, zemalja i učesnika došlo u Srbiju!

Vučić je istakao da je veoma ponosan što se Srbija pokazala kao dobar i uspešan organizator Samita.

On je zahvalio kineskom premijeru Liju što je Srbiji učinio čast da bude koorganizator skupa, istakavši da je uveren da da će saradnja sa Kinom i kroz mehanizam 1+16 doneti mnogo toga dobrog zemljama u regionu i građanima.

Premijer je zahvalio i drugim učesnima samita zbog dolaska u Beograd.

VUČIĆ ZVANIČNO OTVORIO SAMIT: Citirao drevne kineske poslovice i poručio svima DOBRODOŠLI U SRBIJU! (FOTO)

"Što se Srbije tiče, mi smo veoma zadovoljni. Siguran sam da će građani Srbije osetiti značajne koristi od dogovora koji su danas postignuti", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziza

    16. decembar 2014 | 22:20

    Bilo bi dobro da narod sto pre oseti boljitak od ovog samita!

  • jim

    16. decembar 2014 | 22:06

    sama medijska paznja samita je dovoljan dokaz koliko ce za nas znaciti samit...

  • gloca

    16. decembar 2014 | 22:40

    Valjda ce biti neke koristi od svega ovoga,samo da ne propustimo i ovu sansu kao mnogo puta ranije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA