Vučić dočekao kineskog premijera ispred Palate Srbija! (FOTO)

Kineskog premijera, Li Kećijanga, je ispred Palate Srbija, uz počasni vod vojske i intoniranje himni dveju država, dočekao premijer Srbije

  • 3

Kineski premijer Li Kećijang otpočeo je danas bilateralni deo posete Srbiji susretom sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Li je u Beograd doputovao u ponedeljak, a juče i danas je učestvovao na Trećem samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Kineskog premijera je ispred Palate Srbija, uz počasni vod vojske i intoniranje himni dveju država, dočekao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Posle sastanka dveju delegacija uslediće ceremonija potpisivanja više sporazuma. Zajednička konferencija za novinare premijera Srbije i Kine očekuje se oko 17 sati.

Li će se sutra sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i otvoriti most Zemun-Borča, čiju su izgradnju finansirale kineske kompanije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    17. decembar 2014 | 16:59

    Jos jednom smo pokazali kakav smo narod...Uspesni pre svega i to kada nas vode pravi ljudi...

  • Sofronije81

    17. decembar 2014 | 19:09

    Ovaj samit je velika šansa za nas i drago mi je da se naša država izborila za njegovo održavanje,koliko vidim,već se počelo sa velikim brojem sastanaka naših predstavnika kako sa predstavnicima Kine tako i sa bitnim ljudima okolnih država.

  • Nen293

    18. decembar 2014 | 00:31

    Velike sile kao sto je Kina ne bi olako dale svoj kapital u tudju zemlju da ne prepoznaju prave stvari. Reforme koje sprovodi trenutnii premijer zaista imaju pozitivne efekte i ostavljaju dobar utisak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA