• 18

Vučić: Kina je iskren prijatelj!

Premijer Srbije je pozvao kineske kompanije da ulažu u Srbiju i da iskoriste trgovinske sporazume koje Srbija ima sa drugim zemljama

  • 18

U Palati Srbije je počeo bilateralni susret premijera Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Li Kećijanga. Vučić je poručio da građani Srbije doživljavaju Kinu kao iskrenog prijatelja.
On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što može da ugosti jednog od najmoćnijih lidera sveta.

- Mi smo jedna mala zemlja, po svojoj veličini, ali ne i po ljudima, koji je nastanjuju, i koji osećaju Kinu kao iskrenog prijatelja - rekao je Vučić.

Kako je naglasio, Srbija podržava politiku jedne Kine.
- Toj politici smo dosledni i nećemo je menjati - istakao je srpski premijer.
Vučić je pozvao kineske kompanije da ulažu u Srbiju i da iskoriste trgovinske sporazume koje Srbija ima sa drugim zemljama. Li je prvi kineski premijer koji je posetio Beograd posle 28 godina.

- U Kini pored Valtera i Novaka Đokovića znamo i za srpsku lozu, a ona što duže odstoji to je ukusnija. Tako će biti i sa prijateljstvom Srbije i Kine - poručio je Kećijang, posle čega je usledio aplauz kineskih i srpskih novinara, ali i svih ostalih u sali. Li Kećijang je izjavio da Kina podržava evropske integracije Srbije.
Kina i Srbija međusobno podržavaju jedna drugu u pitanjima od međusobnog interesa.
Kineskog premijera je ispred Palate Srbija, uz počasni vod vojske i intoniranje himni dveju država, dočekao premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Li će se sutra sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i otvoriti most Zemun-Borča, čiju su izgradnju finansirale kineske kompanije.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penelope

    Samit je od velog znacaja za Srbiju. Saradnja Srbije sa Kinom je ostvarena i prosiruje se u momentu koji je presudan za Srbiju, kada su joj najpotrebnije investicije koje ce pokrenuti poljoprivredu

  • Mirko82

    Sadašnja vlada pravi krupne korake za napredak Srbije. Prijateljstvo sa Kinom je od neprocenjivog značaja za prosperitet naše zemlje.

  • Vladimir

    Kina pruža apsolutnu podršku Srbiji u evrointegracijama, kao i u reformama koje sprovodi. Prijateljstvo Kine i Srbije je veliko, što potvrdjuje izjava kineskog premijera da želi dugoročno da ulaže u Srbiju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima