Vučić zabranio proslavu Nove godine ministrima!

Iz kabineta premijera sugerisano je svim ministarstvima da zbog mera štednje izbegnu svako dodatno trošenje novca, pa i novogodišnja okupljanja i proslave

  • 23

Svim ministrima u Vladi Srbije stigla je poruka iz kabineta premijera Aleksandra Vučića da ove godine stegnu kaiš i izbegnu organizovanje bilo kakvih novogodišnjih okupljanja i proslava, pa je tako otkazan i skup ambasadora u Srbiji s predsednikom vlade i ministrom spoljnih poslova - sve zbog mera štednje!

Kako Telegraf.rs saznaje, svim resorima u Vladi Srbije sugerisano je da se u sklopu sveobuhvatnih mera štednje uzdrže od bilo kakvih vanrednih troškova, a u to spada i proslava Nove godine i tradicionalni kokteli.

U sklopu tih mera štednje je i otkazivanje skupa ambasadora na konferenciji u Beogradu, te se srpske diplomate neće ni ove godine okupiti na jednom mestu, kako bi od državnog vrha dobili precizne instrukcije za vođenje spoljne politike.

Za Telegraf u Ministarstvu spoljnih poslova kažu da je ceh organizovanja ovakvog događaja "papren", jer treba platiti avionske karte i druge troškove za više od 60 ambasadora, koliko ih imamo u svetu.

- Pravci naše spoljne politike su već dobro poznati i nema potrebe da se održava ovakav vid brifinga s diplomatama. Oni, uostalom, gotovo svakodnevno dobijaju precizne instrukcije iz Beograda - kažu nam u MSP.

Petogodišnju tekovinu bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, da se diplomate jednom godišnje okupe u Beogradu i da im se obrate predsednik, premijer i ministri, ukinuo je Ivan Mrkić, prethodnik Ivice Dačića i to zbog ekonomske krize.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Singer

    22. decembar 2014 | 13:43

    Bravo hvala bogu sad ćemo izaći iz krize.

  • MilanSavic

    22. decembar 2014 | 18:25

    Prva mjera je smanjenje poslanika i smanjiti im plate za pola. Druga mjera oporezovati pjevace i razne starlete. Kao i njihove sponzore. Trece da se radi od 07h do 15:30h. Poslje toga drustveno koristan rad za sve. Najlakse je sirotinju oporezovati i smanjiti im plate. Gradjani i mala preduzeca su motor ove zemlje. Dajte im malo stimulansa i sansu da zive i prezive.

  • Yugo

    22. decembar 2014 | 14:07

    Bravo Vucko. Jos nesto: ministarstva i poslanicka mesta da smanjis za 50%, a agencije makar za 90%. Srecna Nova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA