• 39

VUČIĆ OPOZICIJI: Da ste ostali na vlasti Srbija bi bila u najgoroj mogućoj situaciji!

Premijer Vučić je govorio u nekoliko navrata i istakao da su ekonomski pokazatelji u poslednja tri meseca bolji, da su porasli budžetski prihodi, a smanjeni rashodi i da je zbog toga odlučeno da se obavi rebalans ovogodišnjeg budžeta, kako bi se vratili neki stari dugovi koje je ostavila prethodna vlast

 • 39

Premijer Aleksandar Vučić kaže da budžet za 2015. predviđa teške i rigidne mere i da će se "svi ljutiti" zbog toga, ali da je to jedini put za boljitak Srbije.
- Došao sam da sve preuzmem na svoja pleća i kažem ja sam kriv - kazao je Vučić u Skupštini Srbije gde je nenajavljen došao i govorio o smanjenju budžetskih sredstava za iduću godinu.

Vučić je izrazio zahvalnost ministrima koji su podržali ovakav budžet i razumeli ga.

- Da su oni ostali na vlasti, da nismo doneli teške i rigidne mere za šest meseci ne bi bilo plata, penzija i bili bismo u najgoroj mogućoj situaciji u istoriji - odgovorio je na kritiku opozicije tokom burnog dela sednice.
Premijer Vučić je govorio u nekoliko navrata i istakao da su ekonomski pokazatelji u poslednja tri meseca bolji, da su porasli budžetski prihodi, a smanjeni rashodi i da je zbog toga odlučeno da se obavi rebalans ovogodišnjeg budžeta, kako bi se vratili neki stari dugovi koje je ostavila prethodna vlast.
Kao pozitivne pokazatelje, Vučić je pomenuo smanjenje deficita budžeta i "rekordnu naplatu PDV-a".

- Razumem proteste i znam šta ih (opoziciju) boli i zašto su nezadovoljni. Ipak, imamo mnogo bolje brojeve za poslednja tri meseca. Prihodi su veći, a rashodi manji - rekao je Vučić.
Premijer je istakao da su troškovi za putovanja u budžetu za narednu godinu za 60 odsto manji u odnosu na period prethodne vlasti.
Vučić je rekao i da je spreman da podnese ostavku ako ne bude imao dovoljnu podršku, ali je dodao i da ne zna šta bi opozicija radila u tom slučaju, ukazavši na to da Demokratska stranka ima podršku svega oko šest odsto građana.
(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Kormilar

  Tu i takvu opoziciju nebi smo trebali komentarisati ni u najgorem kontekstu, u znak poštovanja i žaljenja onih koji su u proteklih 12-13 godina zahvaljujući njima dovedeni do prosjačkog štapa!

  113
  36

  Podelite komentar

 • Nikola

  Vucic je u pravu. Ds je uzimao kredite da bi se isplacivale plate i penzije a funckioneri iste stranke kupovali po nekoliko stanova. Evo, u mojoj opstini, funckioneri DS/a za 4 godine mandata kupili kafice i stanove.

  113
  41

  Podelite komentar

 • Ficko

  Do sad bismo bankrotirali, a oni se i dalje prave "pametni". A lepo im covek rece, da imaju imalo mozga u svojim glavama oni se ne bi pojavljivali medj svet i narod sa dobijenih 6% podrske!!!

  112
  38

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima