MINISTAR PROSVETE ZAPRETIO PROSVETARIMA: Ko bude štrajkovao neće dobiti platu!

- Ko nije držao nastavu, ne može da dobije nadokandu za taj dan. To je sasvim izvesno. Ako direktori škola utvrde da postoji ozbiljnije narušavanje procesa rada, očekujem pokretanje disciplinskih mera - rekao je ministar prosvete

  • 43

Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić izjavio je da nastavnici u školama u Srbiji u kojima je juče bila obustavljena nastava neće dobiti dnevnice za taj dan.

- Ko nije držao nastavu, ne može da dobije nadokandu za taj dan. To je sasvim izvesno. Ako direktori škola utvrde da postoji ozbiljnije narušavanje procesa rada, očekujem pokretanje disciplinskih mera - rekao je Verbić za televiziju Pink.

On je istakao da su najave predstavnika sindikata da neće biti zaključene ocene đacima "prazne" pretnje i da ne želi da veruje da će se to dogoditi.

- Nadam se da je obustava rada u školama završena i da se danas nastavlja rad u skladu sa zakonom. Ali to što je bilo juče, ne može ostati bez posledica - naveo je Verbić povodom jednodnevne obustave rada u više od 300 škola u Srbiji.

Verbić je kazao da ne razume poteze sindikata, jer, kako je istakao, rešenje za prosvetu su platni razredi a do toga se neće doći štrajkom i "tako što neko neće zaključiti ocene".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    23. decembar 2014 | 09:54

    Tako i treba, samo oštro, nisu im deca kriva

  • M

    23. decembar 2014 | 10:55

    Ko bi da strajkuje napolje odma na birou su mnogi prosvetari koji bi da rade za tu platu! To sto se strajkuje mora da se nadoknadi a opet djaci ispastaju smanjenjem raspusta! A ima mnogih koji jedva placaju mesecnu kartu da dodju u skolu!!!!

  • to

    23. decembar 2014 | 11:42

    Tako je,samo ostro,svake godine strajkuju,dosta je bilo vise!malo vam 45000 za to radno vreme! koje povlastice imaju za neverovati I jos se bune! bilo vi dobro da se proveri ko se i kako zaposljavao u prosveti,to bi bilo jako zanimljivo,sve sama rodbina sa megagiga kvazi skolama!E to je jezivo i zato nam je skolstvo tu gde jeste!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA