• 24

OTKRIVAMO, GDE JE OTIŠLO TITOVO BLAGO: Evo koliko je blaga dobila Srbija od sukcesije!

Srbija je podelom od 8,5 tona zlata čija se vrednost procenjuje na 107 miliona dolara sukcesijom dobila čak 38 odsto, a kako su prošle druge države bivše SFRJ i kako je podeljeno zlato Josipa Broza Tita

 • 24

VEČITA POTRAGA ZA ZLATOM! Nekadašnje države naslednice Titove SFRJ su 2004. godine postigle sporazum o raspodeli monetarnog zlata Narodne banke Jugoslavije, koje je bilo "zarobljeno" u evropskim bankama, a Srbiji je prema toj raspodeli pripalo 38 odsto!
Radi se o količini od 8,5 tona zlata, čija je vrednost procenjena na 107 miliona dolara oko čega su se "otimale" Srbija, Crna Gora, Hrvatska, BiH, Makedonija, Slovenija, a radi se o zaostavštini i bogastvu iz Titovog doba!

OTKRIVENA SUDBINA SRPSKOG ZLATA: Ante Pavelić u Vatikan odneo silno blago koje je oteo od Srba!

Tim Sporazumom, Srbiji pripada 38 odsto, Hrvatskoj 23 odsto, BiH 15,50 odsto, Makedoniji 7,50 odsto, a Sloveniji 16 odsto financijske imovine i obaveza bivše SFRJ, a zlato je ljubomorno čuvano u banci "Kredi svis u Cirihu, kao i u Francuskoj centralnoj banci u Parizu!
Tada je dogovorena i raspodela zlata NBJ, koja je bila u posedu Komisije za zlato Francuske, Velike Britanije i SAD, saopštila je HNB, ali to još uvek nije učinjeno.

Zlatne poluge iz nekadašnjih trezora Narodne banke Kraljevine Jugoslavije imale su izuzetno burnu istoriju, baš kao i naša država.
Zlatne rezerve bivše nam zajedničke države zatekle su se u Bazelu u trenutku kada je 1992. godine Savet bezbednosti UN proglasio embargo Srbiji i Crnog Gori, do postizanja rešenja o podeli imovine bivše SFRJ. Gotovo celokupne monetarne rezerve u zlatu Narodne banke Jugoslavije, oko 46 tona čistog zlata, blokirane su tada u Banci za međunarodna poravnanja (BIS) u pomenutom švajcarskom gradu, gde su držane na ukamaćenju duži niz godina i korišćene za dobijanje povoljnih kredita radi premošćavanja kriza likvidnosti.

Prema poslednjim podacima do kojih je došao Telegraf.r Srbija poseduje 16.1 tonu zlatnih rezervi.
ČUVAMO TONE ZLATA: Evo koliko Srbija ima zlatnih poluga koje drži pod ključem!
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • m.m

  Naravno u CH zato su se oni u poslednje vreme toliko izgradili ne samo sa nasim vec da nenabrajam koliko drugih zemalja je u tom kolu. Okrenuli su oni to sigurno 5 puta i zaradili na budalama kao sto smo mi. Pa se onda svi mi pitamo odakle njima se ovo sto imaju. A imaju mnogo i previse.

  32
  1

  Podelite komentar

 • filipj

  Tito nije imao zlato.

  32
  12

  Podelite komentar

 • Majka brate

  И шта би са толико злато Цирих чува наше злато

  10
  2

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima