• 24

OTKRIVAMO, GDE JE OTIŠLO TITOVO BLAGO: Evo koliko je blaga dobila Srbija od sukcesije!

Srbija je podelom od 8,5 tona zlata čija se vrednost procenjuje na 107 miliona dolara sukcesijom dobila čak 38 odsto, a kako su prošle druge države bivše SFRJ i kako je podeljeno zlato Josipa Broza Tita

  • 24

VEČITA POTRAGA ZA ZLATOM! Nekadašnje države naslednice Titove SFRJ su 2004. godine postigle sporazum o raspodeli monetarnog zlata Narodne banke Jugoslavije, koje je bilo "zarobljeno" u evropskim bankama, a Srbiji je prema toj raspodeli pripalo 38 odsto!
Radi se o količini od 8,5 tona zlata, čija je vrednost procenjena na 107 miliona dolara oko čega su se "otimale" Srbija, Crna Gora, Hrvatska, BiH, Makedonija, Slovenija, a radi se o zaostavštini i bogastvu iz Titovog doba!

OTKRIVENA SUDBINA SRPSKOG ZLATA: Ante Pavelić u Vatikan odneo silno blago koje je oteo od Srba!

Tim Sporazumom, Srbiji pripada 38 odsto, Hrvatskoj 23 odsto, BiH 15,50 odsto, Makedoniji 7,50 odsto, a Sloveniji 16 odsto financijske imovine i obaveza bivše SFRJ, a zlato je ljubomorno čuvano u banci "Kredi svis u Cirihu, kao i u Francuskoj centralnoj banci u Parizu!
Tada je dogovorena i raspodela zlata NBJ, koja je bila u posedu Komisije za zlato Francuske, Velike Britanije i SAD, saopštila je HNB, ali to još uvek nije učinjeno.

Zlatne poluge iz nekadašnjih trezora Narodne banke Kraljevine Jugoslavije imale su izuzetno burnu istoriju, baš kao i naša država.
Zlatne rezerve bivše nam zajedničke države zatekle su se u Bazelu u trenutku kada je 1992. godine Savet bezbednosti UN proglasio embargo Srbiji i Crnog Gori, do postizanja rešenja o podeli imovine bivše SFRJ. Gotovo celokupne monetarne rezerve u zlatu Narodne banke Jugoslavije, oko 46 tona čistog zlata, blokirane su tada u Banci za međunarodna poravnanja (BIS) u pomenutom švajcarskom gradu, gde su držane na ukamaćenju duži niz godina i korišćene za dobijanje povoljnih kredita radi premošćavanja kriza likvidnosti.

Prema poslednjim podacima do kojih je došao Telegraf.r Srbija poseduje 16.1 tonu zlatnih rezervi.
ČUVAMO TONE ZLATA: Evo koliko Srbija ima zlatnih poluga koje drži pod ključem!
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niki

    trepca radi beograd se gradi

  • Zoki

    @Marin!Zao mi je sto neznas citat cirilicu.vjerovatno neko ima starijih od tebe da te nauce.Dodji u Srbiju na svakoj ulici ima tabla natpis ulice na cirilici i latinici.lep pozdrav.

  • Miša

    Nije tozla sve što sija.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima